Oppskrift på Hamburger med blåmuggdressing

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Hamburger med blåmuggdressing

Anita Blomvik, som står bak bloggen Kvardagsmat, gir deg oppskriften på en deilig hjemmelaget hamburger med kremet blåmuggdressing. I tillegg til dressingen er sitronmarinert rødløk en herlig topping. Det skjer en forvandling med rødløken når du legger den i sitronsaft, og den blir liksom sylta. Den særpregede rødløksmaken som ofte blir for skarp og dominerende forsvinner, og blir isteden søt, rund og god. Og hele prosessen skjer mens du klargjør burgerne, så her trenger du ikke å sylte og styre lang tid i forveien!

  • Vanskelig:

    Middels
  • Tid:

TIPS!

Hamburgerbrød er også fint å lage en dag du har god tid, og så legge i fryseren til senere bruk. Da kan du servere denne retten på få minutter. Les mer på kvardagsmat.no

Slik gjør du

Hamburgerbrød

  1. Varm melken og vannet til det er fingervarmt og bland med mel, sukker, olivenolje, tørrgjær og salt.

  2. Elt for hånd eller med kjøkkenmaskin til du har en smidig deig.

  3. La heve så lenge du har tid, gjerne 1-2 timer.

  4. Del opp deigen i åtte emner, bruk godt med mel på hendene og trill ut åtte boller.

  5. Trykk bollene flate og la dem heve i 20-30 min.

  6. Pensle hamburgerbrødene med sammenvispet egg og strø over sesamfrø.

  7. Stek på 200 °C i ca. 10 min, til de er gylne. Avkjøl på rist.

    Brødene kan gjerne fryses, varm dem noen minutter etter at de er tint under grillelementet eller på 200 grader over- og undervarme før servering.

Blåmuggdressing

  1. Smuldre blåmuggost og del vårløk i grove biter. Ha ost, vårløk, Kefir, eddik, salt og pper i en foodprosessor og kjør glatt. Sett til side.

Hamburger og tilbehør

  1. Del rødløk i tynne skiver, dekk med sitronsaft og la stå og godgjøre seg mens du lager klart resten.

  2. Finhakk løk og hvitløk og ha i en bolle sammen med egget. Visp sammen.

  3. Rør inn sennep, worchestershiresaus, salt og pepper og ha tilslutt i kjøttdeigen.

  4. Bruk fingrene og bland sammen til en jevn masse, som du deler i fire.

  5. Form til flate burgere og bruk tommelen til å lage en liten fordypning i midten, så slipper du at burgeren hever seg og blir tykkere der

  6. Stek i litt smør/olje på middels høy varme til burgeren er godt brunet på begge sider.

  7. Varm hamburgerbrødene raskt og server brød, salatblad, burger, blåmuggdressing, sylteagurk, rødløk og tomat.

Lignende oppskrifter