Oppskrift på Lakseburger med Cottage Cheese og sweet chilidressing
0

Lakseburger med Cottage Cheese og sweet chilidressing

(1)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En saftig lakseburger lager du på kort tid, servert med en søt chilidressing har du kanskje sommerens grillfavoritt!

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

750 gramlaksefilet uten skinn
1 teskjesalt
150 gramTINE Cottage Cheese Original
1 stkstort egg
½ stkrød chili uten frø
1 stkhvitløksfedd, grovhakket
½ teskjesitronpepper
1 spiseskjefinhakket gressløk
8 stkhamburgerbrød

Sweet Chili dressing

2 desiliterKesam® Original
½ desiliterSweet Chili saus

Salat

1 stkeple i tynne skiver
12 stksukkererter i strimler
8 stkreddiker i tynne skiver
½ stkrødløk i tynne skiver

Slik gjør du det

  1. Del laksefileten i store terninger og ha det i en hurtighakke/foodprosessor, sammen med salt. Blend sammen i ca. 20 sekunder.
  2. Tilsett Cottage Cheese, egg, chili, hvitløk og sitronpepper. Kjør sammen ca. 20 sekunder til en litt glatt masse. Vend inn gressløk.
  3. Form fiskemassen til burgere. Grill eller stek burgerne på middels sterk varme. Dersom du bruker panne, bruk litt smør til steking.
  4. Bland sammen Kesam® og sweet chilisaus.
  5. Legg litt dressing og salat på burgerbrødene, sammen med eple, reddik, sukkererter og rødløk. Legg på den varme lakseburgeren og klem forsiktig sammen.

Tips:

Lakseburgerne smaker også godt kaldt og kan serveres på en skive brød eller i en salat, delt i grove terninger.

Kommentarer

Produkter i oppskriften