Lakseburger med Cottage Cheese og sweet chilidressing

Lakseburger med Cottage Cheese og sweet chilidressing

0
7
Enkel20 min
En saftig lakseburger lager du på kort tid, servert med en søt chilidressing har du kanskje sommerens grillfavoritt!

Ingredienser

Antall stykker

  • 750 g
    laksefilet uten skinn
  • 1 ts
    salt
  • 150 g
  • 1 stk
    stort egg
  • ½ stk
    rød chili uten frø
  • 1 stk
    hvitløksfedd , grovhakket
  • ½ ts
    sitronpepper
  • 1 ss
    finhakket gressløk
  • 8 stk
    hamburgerbrød

Sweet Chili dressing

Salat

  • 1 stk
    eple i tynne skiver
  • 12 stk
    sukkererter i strimler
  • 8 stk
    reddiker i tynne skiver
  • ½ stk
    rødløk i tynne skiver

Slik gjør du det

  1. 1

    Del laksefileten i store terninger og ha det i en hurtighakke/foodprosessor, sammen med salt. Blend sammen i ca. 20 sekunder.

  2. 2

    Tilsett Cottage Cheese, egg, chili, hvitløk og sitronpepper. Kjør sammen ca. 20 sekunder til en litt glatt masse. Vend inn gressløk.

  3. 3

    Form fiskemassen til burgere. Grill eller stek burgerne på middels sterk varme. Dersom du bruker panne, bruk litt smør til steking.

  4. 4

    Bland sammen Kesam® og sweet chilisaus.

  5. 5

    Legg litt dressing og salat på burgerbrødene, sammen med eple, reddik, sukkererter og rødløk. Legg på den varme lakseburgeren og klem forsiktig sammen.

Tips

Lakseburgerne smaker også godt kaldt og kan serveres på en skive brød eller i en salat, delt i grove terninger.

Del denne oppskriften: