Oppskrift på Fiskefilet med urtesaus
0

Fiskefilet med urtesaus

(3)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Enkel hverdagsfisk med en herlig urtesaus smaker godt for liten og stor. Godt med poteter og brokkoli til.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

8 stkpoteter
1 stkbrokkoli

Saus:

½ stkfiskebuljongterning
1 ½ desilitervann
2 stkeggeplommer
2 desiliterTINE Matfløte
2 spiseskjefinhakket gressløk eller andre urter du har tilgjengelig
½ teskjesalt
¼ teskjepepper

Dressing:

2 spiseskjefinhakket gressløk
2 spiseskjefinhakket persille
2 desiliterTINE Crème Fraîche Original
¼ teskjesalt
¼ teskjepepper

Fisk:

600 gramtorskefilet eller annen hvit fisk, som for eksempel sei
4 spiseskjehvetemel
1 teskjesalt
½ teskjenykvernet pepper
2 spiseskjeTINE Meierismør til steking

Slik gjør du det

  1. Vask potet godt og kok møre, i 20–30 minutter.
  2. Del brokkoli i buketter og kok i lettsaltet vann i ca. 15 minutter.
  3. Saus:

  4. Løs opp buljongterning i vann. Bland eggeplomme, buljong og fløte i en kjele. Kok på på middels sterk varme til sausen tykner. Visp hele tiden. Ta kjelen fra varmen, ha oppi gressløk og smak til med salt og pepper.
  5. Dressing:

  6. Rør inn klippet gressløk og persille i crème fraîche og smak godt til med salt og nykvernet pepper.
  7. Fisk:

  8. Del fisk i biter. Bland mel, salt og pepper. Vend fiskebitene i blandingen og stek dem i smør i en stekepanne i 2–3 minutter på hver side.

Tips:

På Vestlandet omtales sei etter størrelse, hvor småsei kalles mort eller palemort. Mellomstore kalles pale, mens det er bare "pale" av betydelig størrelse som kalles sei (dvs. 3 - 4 kg og oppover). Tilsvarende sier man småsei, stabbsei og storsei andre steder i landet, blant annet i Nord-Norge. (kilde: wikipedia.no)

Kommentarer

Produkter i oppskriften