Oppskrift på Fiskefilet med urtesaus

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Fiskefilet med urtesaus

Enkel hverdagsfisk med en herlig urtesaus smaker godt for liten og stor. Godt med poteter og brokkoli til.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!

På Vestlandet omtales sei etter størrelse, hvor småsei kalles mort eller palemort. Mellomstore kalles pale, mens det er bare "pale" av betydelig størrelse som kalles sei (dvs. 3 - 4 kg og oppover). Tilsvarende sier man småsei, stabbsei og storsei andre steder i landet, blant annet i Nord-Norge. (kilde: wikipedia.no)

Slik gjør du

  1. Vask potet godt og kok møre, i 20–30 minutter.

  2. Del brokkoli i buketter og kok i lettsaltet vann i ca. 15 minutter.

Saus:

  1. Løs opp buljongterning i vann. Bland eggeplomme, buljong og fløte i en kjele. Kok på på middels sterk varme til sausen tykner. Visp hele tiden. Ta kjelen fra varmen, ha oppi gressløk og smak til med salt og pepper.

Dressing:

  1. Rør inn klippet gressløk og persille i crème fraîche og smak godt til med salt og nykvernet pepper.

Fisk:

  1. Del fisk i biter. Bland mel, salt og pepper. Vend fiskebitene i blandingen og stek dem i smør i en stekepanne i 2–3 minutter på hver side.

Lignende oppskrifter