Oppskrift på Blåskjellgryte
0

Blåskjellgryte

(6)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

For mange hører blåskjell til på sommermenyen, men visste du at de beste blåskjellene får du på vinteren? Da er de på sitt mest kjøttfulle og smakfulle. Uansett når på året du vil nyte dem, her er en enkel oppskrift på dampede blåskjell med en god kraft.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

1 kilogramblåskjell
2 stkhvitløksfedd
2 stkvårløk
4 spiseskjefriske hakkede urter (f.eks. basilikum, dill eller bladpersille)
2 spiseskjeTINE Meierismør
1 ½ desilitertørr hvitvin (evt. eplemost)
3 desiliterTINE Matfløte
½ teskjenykvernet pepper
1 teskjesalt

Slik gjør du det

  1. Vask og skrubb blåskjellene, fjern byssustråden og kontroller at skjellene er tett lukket.
  2. Finhakk hvitløk, vårløk og urter. Ha det i en gryte med smeltet smør. La det surre litt, hell i vin og blåskjell. La blåskjellene koke noen minutter under lokk til de åpner seg.
  3. Ta blåskjellene opp og tilsett fløten. Smak til med salt og pepper. Ha skjellene tilbake i gryten.
  4. Serveres med baguette som gjerne dyppes i "søet".

Tips:

Sjekk plukkdato på kjøpte blåskjell. Det skal ikke ha gått mer enn 7 dager siden de ble plukket. Jo færre dager, jo bedre. Dersom du plukker selv må du kontrollere med Mattilsynet at skjellene er trygge der du plukker.

Kommentarer

Produkter i oppskriften