Oppskrift på tapenade
0

Tapenade

(2)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Tapenade er en smaksrik puré av smaker som oliven, ansjos, kapers og olivenolje. Dette franske tilbehøret må du smake!

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

150 gramsorte oliven
2 stkhvitløksfedd
8 stkansjosfileter
1 spiseskjekapers
3 stkextra virgin olivenolje
½ teskjesalt
¼ teskjepepper

Slik gjør du det

  1. Ta steinene ut av olivenene. Finhakk oliven, hvitløk, ansjos og kapers og bland med olivenolje, salt og pepper.
  2. Kjør blandingen jevn med en stavmikser, blender eller foodprocessor. Sett kjølig.

    Tips:

    Serveres på brødskiva eller kjeks, i salaten, eller smurt på fisk eller i gratenger. 

Tips:

Oppbevar tapenade i en lufttett boks i kjøleskapet og den holder seg i ca. 2 uker.

Kommentarer