Kremet Pesto

Kremet pesto

2
10
Enkel15 min
Kremet pesto passer ypperlig på ristede brødskiver, som dip eller som tilbehør til en rekke småretter.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 4 ss
    pinjekjerner
  • ½ stk
    potte fersk basilikum
  • 1 dl
    parmesan eller annen vellagret ost
  • 1 fedd
    (stort) hvitløksfedd
  • 2 ss
    olivenolje
  • 2 dl
  • 1 ts
    sitronsaft

Slik gjør du det

  1. 1

    Rist pinjekjerner i tørr, varm panne. La dem bli litt avkjølt. Ha store basilikumblader i food processor sammen med ost, pinjekjerner, hvitløk og olje. Kjør det til en grov mos. Tilsett TINE Lettrømme, sitronsaft og smak godt til med litt salt og pepper.

Ved servering

  1. 2

    Bruk tykke skiver bondebrød og stek disse i stekepanne eller ovn. Smør på rikelig med pesto og server det som en enkel forrett, ha den på kokt pasta eller i bakt potet.

Tips

Hvis du ikke ønsker pestoen kremet, dropper du å ha i rømme eller Kesam.

Del denne oppskriften: