Oppskrift på kremet Pesto
2

Kremet pesto

(7)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Kremet pesto passer ypperlig på ristede brødskiver, som dip eller som tilbehør til en rekke småretter.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

4 spiseskjepinjekjerner
½ stkpotte fersk basilikum
1 desiliterparmesan eller annen vellagret ost
1 fedd(stort) hvitløksfedd
2 spiseskjeolivenolje
2 desiliterTINE Lettrømme 18 % eller Kesam
1 teskjesitronsaft

Slik gjør du det

    Kremet pesto

  1. Rist pinjekjerner i tørr, varm panne. La dem bli litt avkjølt. Ha store basilikumblader i food processor sammen med ost, pinjekjerner, hvitløk og olje. Kjør det til en grov mos. Tilsett TINE Lettrømme, sitronsaft og smak godt til med litt salt og pepper.
  2. Ved servering

  3. Bruk tykke skiver bondebrød og stek disse i stekepanne eller ovn. Smør på rikelig med pesto og server det som en enkel forrett, ha den på kokt pasta eller i bakt potet.

Tips:

Hvis du ikke ønsker pestoen kremet, dropper du å ha i rømme eller Kesam.

Kommentarer

Produkter i oppskriften