Marinert ost

(19)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Marinert ost med ferske urter og hvitløk. Perfekt å bruke i en salat eller spise den som den er. Marinaden bør trekke minst et par dager før servering for å få mest mulig ut av smaken.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

300 gramTINE norsk Edamer eller annen god ost
1 stkrød paprika, eller grillet paprika

Marinade:

½ stkchili, finhakket
1 spiseskjebasilikumblader
1 spiseskjetimian
2 stkhvitløksfedd
1 spiseskjegrønne pepperkorn
3 desiliterolivenolje
2 desiliterhvitvinseddik

Slik gjør du det

  1. Skjær ost i terninger og paprika i strimler.
  2. Rens og finhakk chili. Hakk basilikum og timian. Rens og finhakk hvitløksfedd.
  3. Bland chili, basilikum, timian, hvitløk, pepperkorn, olivenolje og hvitvinseddik.
  4. Legg ost og paprika lagvis i et glass og hell marinaden over. Ha på lokk og la osten stå og trekke i marinaden et par døgn før servering. Server osten litt temperert.

Tips:

Ved å prikke osteterningene med en gaffel før du legger dem i glasset, vil marinaden kunne trekke lenger inn og gi enda mer smak.

Kommentarer

Produkter i oppskriften