Fritert ridderost med pepperaprikoser

Fritert Ridder® med pepperaprikoser

0
8
Enkel30 min
Varm herlig Ridderost® og søte aprikoser med et lite dryss pepper.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 250 g
  • 4 ss
    hvetemel
  • 1 stk
    egg
  • 4 ss
    griljermel
  • 3 dl
    olje (druekjerneolje eller rapsolje)
  • ½ dl
    sukker
  • 1 dl
    vann
  • 20 stk
    tørkede aprikoser
  • ½ ts
    nymalt pepper

Slik gjør du det

  1. 1

    Del Ridder® i terninger. Hver porsjon gir tolv biter. Vend ost først i mel, deretter i egg og til slutt i griljermel.

  2. 2

    Varm opp olje til 180 °C og fritér osten til den er gyllen. Legg ostebitene på en tallerken med litt kjøkkenpapir.

  3. 3

    Kok opp sukker og vann og ha i aprikoser. Kok til det begynner å tykne.

  4. 4

    Server ostebitene varme med søte aprikoser. Mal pepper over aprikosene.

Tips

Ta vare på sukkerlaken aprikosene kokes i. Den er nydelig til ostefat.

Del denne oppskriften: