Oppskrift på Fritert ridderost med pepperaprikoser
0

Fritert Ridder® med pepperaprikoser

(5)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Varm herlig Ridderost® og søte aprikoser med et lite dryss pepper.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

250 gramRidder®
4 spiseskjehvetemel
1 stkegg
4 spiseskjegriljermel
3 desiliterolje (druekjerneolje eller rapsolje)
½ desilitersukker
1 desilitervann
20 stktørkede aprikoser
½ teskjenymalt pepper

Slik gjør du det

  1. Del Ridder® i terninger. Hver porsjon gir tolv biter. Vend ost først i mel, deretter i egg og til slutt i griljermel.
  2. Varm opp olje til 180 °C og fritér osten til den er gyllen. Legg ostebitene på en tallerken med litt kjøkkenpapir.
  3. Kok opp sukker og vann og ha i aprikoser. Kok til det begynner å tykne.
  4. Server ostebitene varme med søte aprikoser. Mal pepper over aprikosene.

Tips:

Ta vare på sukkerlaken aprikosene kokes i. Den er nydelig til ostefat.

Kommentarer

Produkter i oppskriften