Oppskrift på Sandnøtter
50
Godkjent av bestemor

Sandnøtter

(235)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Det er opp til hver enkelt å bestemme hvilke som er De syv slag. For mange er sandnøtter én av dem. Disse småkakene er lettlagde julekaker, som regelrett smelter på tungen med en svært porøs konsistens. Dette er en stor porsjon som rekker til mange gode sandnøtter. På tide å tenke på julebaksten?

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

250 gramromtemperert TINE Meierismør
250 gramsukker
1 stkegg
1 teskjevaniljesukker
500 grampotetmel
125 gramhvetemel

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram en stekeplate som du dekker med bakepapir.
  2. Visp smør og sukker til du får en luftig smørkrem. Tilsett egget og bland det godt i. Bland vaniljesukker, potetmel og hvetemel og sikt det i resten av deigen. Kna godt til du får en fast og fin deig.
  3. Trill små kuler som du setter på stekebrettet. Du bør ikke sette mer enn ca 20 sandnøtter på hver plate, for å unngå at småkakene smelter i hverandre.
  4. Stek kulene midt i ovnen i ca 10 minutter. Sandnøtter skal fortsatt være lyse etter endt steketid. Avkjøl på platen.
  5. Sandnøtter oppbevares best i en tett boks.

Bestemortips:

Legg gjerne en halv skåldet mandel på hver sandnøtt før steking.

Kommentarer

Produkter i oppskriften