Sandnøtter

Sandnøtter

100
784
Enkel25 min
Det er opp til hver enkelt å bestemme hvilke som er De syv slag. For mange er sandnøtter én av dem. Disse småkakene er lettlagde julekaker, som regelrett smelter på tungen med en svært porøs konsistens. Dette er en stor porsjon som rekker til mange gode sandnøtter. På tide å tenke på julebaksten?

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 250 g
    romtemperert TINE® Meierismør
  • 250 g
    sukker
  • 1 stk
    egg
  • 1 ts
    vaniljesukker
  • 500 g
    potetmel
  • 125 g
    hvetemel

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram en stekeplate som du dekker med bakepapir.

  2. 2

    Visp smør og sukker til du får en luftig smørkrem. Tilsett egget og bland det godt i. Bland vaniljesukker, potetmel og hvetemel og sikt det i resten av deigen. Kna godt til du får en fast og fin deig.

  3. 3

    Trill små kuler som du setter på stekebrettet. Trykk kakene ned med en gaffel. Du bør ikke sette mer enn ca. 20 sandnøtter på hver plate, for å unngå at småkakene smelter i hverandre.

  4. 4

    Stek kulene midt i ovnen i ca 10 minutter. Sandnøtter skal fortsatt være lyse etter endt steketid. Avkjøl på platen.

  5. 5

    Sandnøtter oppbevares best i en tett boks.

Tips

Legg gjerne en halv skåldet mandel på hver sandnøtt før steking.

Del denne oppskriften: