Oppskrift på Sjokolade- og nøtteruter
3

Sjokolade- og nøtteruter

(30)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Knasende gode kaker som egner seg godt inn blant de syv slagene til jul. Av denne porsjonen ender man til slutt opp med ca. 30 småkaker.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

200 gramTINE Meierismør
1 desilitersukker
3 stkegg
4 spiseskjekakao
2 teskjevaniljesukker
2 ½ desiliterhvetemel
1 teskjebakepulver

Garnering:

3 desiliternøttekjerner, eller grovhakkede mandler

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen til 200 °C. Til denne oppskriften trenger du en liten langpanne (25x35 cm).
  2. Rør smør og sukker lett og luftig, til sukkeret er helt oppløst, gjerne i foodprocessor. Tilsett egg og sikt i kakaopulver og vaniljesukker. Bland mel med bakepulver og rør det inn i deigen.
  3. Fordel deigen på bakepapir i liten langpanne. Strø over hakkede nøtter og stek midt i ovnen i ca. 15 minutter.
  4. Skjær i ca. 5x5 cm store ruter mens de fremdeles er litt varme.

Tips:

Hvis du ønsker det, bytter du ut hasselnøtter med mandler.

Kommentarer

Produkter i oppskriften