Smartiescookies

(81)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Cookies er småkaker eller kjeks som vanligvis er bakt sprø eller akkurat lenge nok til at de fremdeles er litt myke. Du kan lage cookies i alle varianter og med forskjellige typer av sukker, krydder, sjokolade, smør, nøtter eller tørket frukt. Her er oppskrift på cookies med muscovadosukker og fargerike smarties.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

100 gramTINE Meierismør
100 grammuscovadosukker (evt. annet brunt sukker)
1 spiseskjelys sirup
150 gramhvetemel
1 teskjebakepulver
85 gramsmarties (evt. non stop)

Slik gjør du det

  1. En porsjon gir ca. 14 småkaker. Forvarm stekeovnen til 180 °C.
  2. Rør romtemperert smør og sukker til luftig krem. Tilsett sirup. Rør inn halvparten av melet blandet med bakepulver. Bland smarties med resten av melet og elt det i deigen, bruk fingrene. Del deigen i 14 biter.
  3. Sett dem med god avstand på bakepapirkledd stekeplate. Ikke trykk dem ned, men la dem få utvide seg selv. Stek til de er blitt litt gylne i kantene, ca. 12 minutter. Avkjøl på rist.

Tips:

Muscovadosukker er uraffinert rørsukker og kjennetegnes ved at det har mindre sukkerkrystaller enn tradisjonelt rørsukker (demerarasukker). Fordi det er uraffinert inneholder muscovadosukker mer sirup er har derfor mer fuktighet enn demerarasukker. Begge sukkertyper stammer fra Mauritius i Det Indiske Hav.

Kommentarer

Produkter i oppskriften