Oppskrift på Nisselue-brownies
4

Nisselue-brownies

(56)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Her har vi stanset ut biter av sjokoladekaken med pepperkakeformer og laget morsomme julefigurer av. Hatten består av ferske jordbær sprøytet med kremost. Disse kommer barna garantert til å elske!

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Brownies

200 gramTINE Meierismør
200 grammørk sjokolade
4 stkegg
3 desilitersukker
2 desiliterhvetemel
1 teskjebakepulver
1 teskjevaniljesukker
2 teskjekanel (kan utelates)
50 gramgrovhakkede valnøtter (kan sløyfes)

Nisseluer

1 boksfriske jordbær
200 gramTINE Kremgo’® Naturell
2 teskjevaniljesukker

Slik gjør du det

    Brownies

  1. Til denne oppskriften på hjemmelagde brownies trenger du en liten langpanne på ca 25x30 cm som du dekker med bakepapir. Sett stekeovnen på 200 °C.
  2. Smelt smør i en kjele. Bryt sjokolade i biter i smøret og la det smelte.
  3. Bland sammen hvetemel, bakepulver, vaniljesukker og kanel i en bolle.
  4. Visp egg og sukker til eggedosis. Bland først det tørre i eggedosisen, deretter smør- og sjokoladeblandingen.
  5. Hell deigen i en bakepapirkledd langpanne. Fordel hakkede valnøtter over deigen og stek brownies-kaken midt i ovnen på 200 °C i ca 15 minutter. Avkjøl på rist

    Tips:

    Brownies skal være litt klissete i midten.

  6. Nisseluebrownies

  7. Bruk ønsket pepperkakeformer til å stanse ut biter av brownies.
  8. Vask jordbærene og fjern stilken. Rør vaniljesukker inn i kremosten med en skje, til en litt mykere konsistens. Fyll en sprøytepose med kremost og sprøyt rundt kanten på jordbæret, som du har plassert oppå den utstansede biten av browniesen. Husk også å sprøyte en liten kule på toppen av jordbæret for å lage dusk på hatten. God jul!

    Tips:

    Hvis du ikke har sprøytepose, kan du bruke en vanlig brødpose som du klipper et lite hull i hjørnet på.

Tips:

Friske bær og litt pisket krem eller is smaker også godt til brownien.

Kommentarer

Produkter i oppskriften