Oppskrift på små marengs med bær

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Marengs med bær

Sprø porsjonsmarengs, eller pavlova om du vil, med smak av sommer.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

  • Du trenger:

    Stekebrett med bakepapir
TIPS!: Du kan velge å lage en stor kake (Pavlova) eller 12 små. Steketiden for de små er ca. 1 time, for en stor marengs må du beregne ca. 1 1/2 time.

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 125 °C.

Marengs trinn for trinn

  1. Pisk eggehviter stive i en helt ren bolle. Tilsett sukkeret litt av gangen og fortsett piskingen til en stiv og blank marengs.

  2. Dekk en plate med bakepapir. Fordel 12 porsjonsmarengser på papiret. Lag en liten fordypning eller grop i midten av hver. (Hvis du ønsker å lage en stor bunn, tar du en tallerken på ca 22-24 cm, og tegner rundt den på et bakepapirark. Fyll på med marengs og lag en liten grop i midten).

  3. Sett platen på nederste rille i ovnen og senk temperaturen til 100 °C. Stek til marengsen slipper papiret, ca. 1 time (litt lenger tid dersom du velger å lage en stor kakebunn). Løsne bunnene fra papiret og legg på serveringsfat, og la marengsene avkjøles.

  4. Pisk sammen kremost, vaniljesukker, fløte og melis. Fordel ostekremen over marengsene og pynt med bær og grønne blader rett før servering.