Oppskrift på åpen marsipankake med bær, foto: Per Erik Jæger kilde:

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Åpen marsipankake

Lekker marsipankaken med valnøtter fylt med godt syltetøy og krem.

  • Vanskelig:

    Middels
  • Tid:

  • Du trenger:

    Rund, smurt springform på ca. 26 cm i diameter
TIPS!: Ha som en regel at du leser igjennom oppskrift og fremgangsmåte før du begynner å lage kaken. Da unngår du overraskelser.

Slik gjør du

Sukkerbrød

  1. Sett stekeovnen på 175 °C. Til denne oppskriften på sukkerbrød trenger du en rund, smurt kakeform på ca. 26 cm i diameter.

  2. Visp stiv eggedosis av egg og sukker. Sikt i mel og bakepulver. Finhakk valnøttene og bland alt forsiktig sammen med en slikkepott. Hell røren i en den smurte kakeformen.

  3. Stek sukkerbunnen i nedre del av ovnen i ca 30 minutter.
    Avkjøl i formen og løsne kaken med en spiss kniv.

  4. Del bunnen i tre deler. Visp fløten til krem og fyll kaken med krem og syltetøy. Hold igjen litt krem slik at du har til å dekke kaken med et tynt lag før marsipanlogget legges oppå.

  5. Klipp ut en sirkel av dobbelt matpapir så stor som du ønsker åpningen i kaken og legg papiret midt på kaken.

Marsipanlokk

  1. Arbeid marsipanen myk og kjevle den ut til den dekker kaken. Legg marsipanlokket over kaken og gni den lett med hånden. Renskjær rundt kanten.

  2. Finn midten på kaken, og skjær sirkelen i 8 snipper med en spiss kniv. Rull marsipansnippene mot kanten av papirsirkelen. Fjern papiret forsiktig og fyll midten med røde og blå bær.