Oppskrift på åpen marsipankake med bær
8

Åpen marsipankake

(116)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Lekker marsipankaken med valnøtter fylt med godt syltetøy og krem.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

Rund, smurt springform på ca. 26 cm i diameter

Ingredienser

Sukkerbunn

6 stkegg
150 gramsukker
150 gramhvetemel
50 gramvalnøtter
1 teskjebakepulver

Kakefyll

6 desiliterTINE Kremfløte
4 desilitersyltetøy av ønsket smak, f.eks. bringebær, blåbær eller multe.

Marsipanlokk

500 grammarsipan (ca)

eller

1 stkferdig marsipanlokk

Kakepynt

10 stkfriske bringebær eller andre røde bær
10 stkfriske blåbær eller andre blå bær

Slik gjør du det

    Sukkerbrød

  1. Sett stekeovnen på 175 °C. Til denne oppskriften på sukkerbrød trenger du en rund, smurt kakeform på ca. 26 cm i diameter.
  2. Visp stiv eggedosis av egg og sukker. Sikt i mel og bakepulver. Finhakk valnøttene og bland alt forsiktig sammen med en slikkepott. Hell røren i en den smurte kakeformen.
  3. Stek sukkerbunnen i nedre del av ovnen i ca 30 minutter. Avkjøl i formen og løsne kaken med en spiss kniv.
  4. Del bunnen i tre deler. Visp fløten til krem og fyll kaken med krem og syltetøy. Hold igjen litt krem slik at du har til å dekke kaken med et tynt lag før marsipanlogget legges oppå.
  5. Klipp ut en sirkel av dobbelt matpapir så stor som du ønsker åpningen i kaken og legg papiret midt på kaken.
  6. Marsipanlokk

  7. Arbeid marsipanen myk og kjevle den ut til den dekker kaken. Legg marsipanlokket over kaken og gni den lett med hånden. Renskjær rundt kanten.
  8. Finn midten på kaken, og skjær sirkelen i 8 snipper med en spiss kniv. Rull marsipansnippene mot kanten av papirsirkelen. Fjern papiret forsiktig og fyll midten med røde og blå bær.

Tips:

#1: Ha som en regel at du leser igjennom oppskrift og fremgangsmåte før du begynner å lage kaken. Da unngår du overraskelser.


#2: Du kan sjekke om kakebunnen er ferdig ved å stikke en kakepinne eller tannpirker midt i kaken. Dersom den er helt tørr når du tar pinnen ut, er bunnen ferdig.

#3: Friske bær og frukt som du skal pynte kaker med, kan du dyppe i eller pensle med gelè og la stivne før du pynter kaken. Pynten vil få en glansfull overflate og det ser veldig proft ut.

Kommentarer

Produkter i oppskriften