Bringebær- og kesamkake

(16)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Saftig formkake med mandler, friske bær og litt krem på toppen. En smakfull opplevelse.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

3 stkegg
1 ½ desilitersukker
10 stkmandler
3 desiliterKesam® Original
½ stksitroner (bruk kun det revne skallet av sitronen)
1 desiliterhvetemel
1 teskjebakepulver
3 desiliterbringebær

Slik gjør du det

  1. Til denne oppskriften på bringebær- og kesamkake trenger du enten en avlang form på 1 ½ liter (brødform) eller en rund kakeform på 24 cm i diameter.
  2. Sett stekeovnen på 200 °C
  3. Visp egg og sukker til lett og luftig eggedosis.
  4. Finhakk mandler og bland dem i eggedosisen sammen med kesam og revet sitronskall.
  5. Bland sammen mel og bakepulver og rør det forsiktig inn i eggedosisen. Hell røra i en godt smurt form og strø over bringebærene.
  6. Stek kaken i nedre del av ovnen i ca. 30 – 35 minutter.

    Tips:

    Stikk med en trepinne for å sjekke om det henger igjen noe deig. Hvis det ikke er deig på pinnen, er kaken ferdig. Avkjøl kaken.

  7. Pynt med vispet krem, friske krydderurter og melisdryss.

Tips:

Du kan selvfølgelig lage denne kaken med andre bær enn bringebær, for eksempel blåbær eller jordbær.

Kommentarer

Produkter i oppskriften