Oppskrift på bringebær og kesamkake, foto: Synøve Dreyer kilde:

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Bringebær- og kesamkake

Saftig formkake med mandler, friske bær og litt krem på toppen. En smakfull opplevelse.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

  • Steketid:

TIPS!: Du kan selvfølgelig lage denne kaken med andre bær enn bringebær, for eksempel blåbær eller jordbær.

Slik gjør du

  1. Til denne oppskriften på bringebær- og kesamkake trenger du enten en avlang form på 1 ½ liter (brødform) eller en rund kakeform på 24 cm i diameter.

  2. Sett stekeovnen på 200 °C

  3. Visp egg og sukker til lett og luftig eggedosis.

  4. Finhakk mandler og bland dem i eggedosisen sammen med kesam og revet sitronskall.

  5. Bland sammen mel og bakepulver og rør det forsiktig inn i eggedosisen. Hell røra i en godt smurt form og strø over bringebærene.

  6. Stek kaken i nedre del av ovnen i ca. 30 – 35 minutter.

    Stikk med en trepinne for å sjekke om det henger igjen noe deig. Hvis det ikke er deig på pinnen, er kaken ferdig. Avkjøl kaken.

  7. Pynt med vispet krem, friske krydderurter og melisdryss.