Oppskrift på hvite sjokoladetrøfler
12
Godkjent av bestemor

Hvite sjokoladetrøfler

(34)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Disse søte herlighetene med hvit sjokolade smelter på tungen. Trenger du en spesiell gave eller en spesiell avslutning på middagen er disse perfekte. En porsjon gir rundt 25 myke og gode sjokoladetrøfler.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

300 gramhvit sjokolade
1 desiliterTINE Kremfløte
25 gramTINE Meierismør
1 ½ desiliterkokosmasse

Slik gjør du det

  1. Grovhakk sjokoladen. Ha fløte og smør i en kjele. Kok opp fløteblandingen. Ta kjelen av varmen, og tilsett sjokoladen.
  2. Rør til blandingen er helt glatt. Ha sjokolademassen over i en bolle, og legg plastfolie over. Sett den i kjøleskapet i minst tre timer. Trøffelmassen skal bli ganske hard, men ikke så hard at du ikke kan forme den.
  3. Når sjokolademassen er kald, kan du forme kuler av den. To teskjeer gjør jobben enklere.

    Tips:

    Siste finpuss kan gjøres med fingrene, gjerne med tynne plasthansker på. 

  4. Rull kulene i kokos. Oppbevares kjølig.

    Tips:

    Oppbevart kjølig, holder trøflene seg i flere uker.

Kommentarer

Produkter i oppskriften