Oppskrift på Sjokolade- og marshmallowfudge
4
Godkjent av bestemor

Sjokolade- og marshmallowfudge

(41)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Konfekt er fantastisk som gave. Oppskriften på disse søte godsakene er stor nok til at du gjerne kan beholde noen selv også. Husk at fudgen skal stå 2-3 timer i kjøleskapet.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stkvaniljestang
4 desilitersukker
1 teskjesalt
100 gramTINE Usaltet Smør
2 desiliterTINE Kremfløte
5 desilitermini- marshmallows
400 grammørk sjokolade
1 desiliterhakkede pistasjenøtter

Slik gjør du det

  1. Splitt vaniljestang på langs og skrap ut frøene. Bland stang og frø med sukker, salt, smør, fløte og marshmallows i en gryte. Kok opp over svak varme til alt er smeltet og jevnt, ca. 10 minutter.
  2. La blandingen småkoke under omrøring i 5 minutter. Del sjokoladen i biter, ta gryten av varmen og rør inn sjokoladen til smeltet.
  3. Dekk en liten form, ca. 13 x 17 cm, med bakepapir eller plastfolie og hell blandingen i.
  4. Hakk nøttene og strø over. Press dem forsiktig ned i fudgen. La stå 2-3 timer i kjøleskapet.

    Tips:

    Du kan pynte disse med andre morsomme ting som knuste peppermyntedrops, havsalt, tørket chili, kandisert sitrus eller andre type nøtter.

  5. Del i biter med en varm, tørr kniv og pakk i papirposer eller gaveesker.

Bestemortips:

Disse holder seg best i kjøleskapet.

Kommentarer

Produkter i oppskriften