Oppskrift på riskrem med bringebærsaus

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Riskrem med bringebærsaus

Riskrem har lange tradisjoner i Norge, og blir spist av fire av ti nordmenn på julaften. Utgangspunktet er rester av risgrøt, men du kan også bruke ferdig grøt.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Hvis du liker smaken av mandler, kan du røre inn et par mandeldråper i riskremen.

Slik gjør du

Riskrem

  1. Visp fløte med sukker og vaniljesukker til luftig krem. Bland i risgrøten.

  2. Hell i porsjonsskåler eller en serveringsbolle. Hakk mandler, og dryss over.

Bringebærsaus

  1. Tin bringebær og ha tinte bringebær, melis og sitronsaft i en food prosessor. Kjør til massen er glatt. Sil sausen, slik at "steinene" i bringebærsausen fjernes. Bland eventuelt ut med litt vann hvis sausen blir for tykk.

    Du kan også bruke ferdig Piano bringebærsaus.

  2. Server riskremen med bringebærsaus.

    Riskrem holder seg et par dager i kjøleskapet, og du kan gjerne doble oppskriften.