Oppskrift på riskrem med bringebærsaus
0
Godkjent av bestemor

Riskrem med bringebærsaus

(36)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Riskrem har lange tradisjoner i Norge, og blir spist av fire av ti nordmenn på julaften. Utgangspunktet er rester av risgrøt, men du kan også bruke ferdig grøt.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Riskrem

3 desiliterTINE Kremfløte
1 spiseskjesukker
1 teskjevaniljesukker
450 gramrester av hjemmelaget risgrøt eller ferdig risgrøt
100 grammandler uten skall (kan sløyfes)

Bringebærsaus

400 gramfrosne bringebær
100 grammelis
2 spiseskjesitronsaft

Slik gjør du det

    Riskrem

  1. Visp fløte med sukker og vaniljesukker til luftig krem. Bland i risgrøten.
  2. Hell i porsjonsskåler eller en serveringsbolle. Hakk mandler, og dryss over.
  3. Bringebærsaus

  4. Tin bringebær og ha tinte bringebær, melis og sitronsaft i en food prosessor. Kjør til massen er glatt. Sil sausen, slik at "steinene" i bringebærsausen fjernes. Bland eventuelt ut med litt vann hvis sausen blir for tykk.

    Tips:

    Du kan også bruke ferdig Piano bringebærsaus.

  5. Server riskremen med bringebærsaus.

    Tips:

    Riskrem holder seg et par dager i kjøleskapet, og du kan gjerne doble oppskriften.

Bestemortips:

Hvis du liker smaken av mandler, kan du røre inn et par mandeldråper i riskremen.

Kommentarer

Produkter i oppskriften