Julens nøttebrød

Julens nøttebrød

9
69
Enkel60 min
Denne enkle oppskriften gir to velsmakende brød som også er hyggelige å gi bort. Pakk de inn i pent papir og pynt med en fin sløyfe. En hyggelig gave som garantert blir godt mottatt.

Ingredienser

Antall porsjoner

Pensling:

  • 1 stk
    sammenvispet egg

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 200 °C.

  2. 2

    Grovhakk nøtter. Smelt smør og bland det med melken. Rør gjæren ut i den lunkne melkeblandingen.

  3. 3

    Tilsett salt, sukker, mel, honning, nøtter og sesamfrø og elt deigen jevn og smidig. La den heve til dobbel størrelse.

  4. 4

    Bak ut to runde brød og la dem etterheve på et lunt sted ca. 20 minutter.

  5. 5

    Pensle med sammenvispet egg og stek brødene på nederste rille i ca. 35 minutter. Avkjøl på rist.

Tips

Gjærbakst er alltid best nylaget, men går fint å fryse ned. Lag derfor gjerne stor porsjon om du har plass i fryseboksen.

Del denne oppskriften: