Helsebrød
4

Helsebrød

(7)
  • Utførelse

    Middels

Dette brødet baker du over to dager. Det gjør at det blir ekstra saftig. Helsebrød er stappfullt av fiber og metter godt og lenge.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Dag 1:

1 desilitertørkede aprikos
2 desiliterknust rug
2 desiliterknust helkorn hvete
2 desiliterhavregryn eller dinkelgryn
1 desiliterlinfrø
7 desilitervann

Dag 2:

75 gramgjær
3 desilitervann
2 spiseskjeTINE Meierismør (smeltet)
1 spiseskjehonning
2 teskjesalt
4 desiliterspeltmel (fullspelt)
5 desilitersiktet speltmel
1 desilitergrovhakkede nøttekjerne
2 spiseskjehavregryn eller speltgryn
1 spiseskjelinfrø

Slik gjør du det

    Dag 1:

  1. Grovhakk aprikosene. Bland i en bolle med resten av de tørre ingrediensene.
  2. Kok opp vannet og hell det over blandingen i bollen. Rør om og dekk med et håndkle. Sett dette på kjøkkenbenken natten over, slik at deigen får svelle.
  3. Dag 2:

  4. Du trenger en langpanne som måler 22 x 32 cm. Oppskriften gir tre brød. Sett stekeovnen på 200 °C.
  5. Smuldre gjæren i en deigbolle og hell i fingervarmt vann. Rør til gjæren er oppløst.
  6. Vend i grynblandingen fra første dag og deretter smør, honning og salt.
  7. Bland i fullkornmel og siktet mel og arbeid deigen smidig. Tilsett grovhakkede nøtter mot slutten og elt deigen godt. Sett den til heving i ca. 30 minutter.
  8. Ta deigen opp på bakebordet og kan den lett med litt mel. Del den i tre store biter. Form til brød og legg i godt smurt langpanne.
  9. Pensle med smør mellom brødene slik at det er lett å ta dem fra hverandre når de er stekte. Pensle overflaten med litt vann og strø på linfrø og gryn. Sett brødene til heving i 20 - 30 minutter.
  10. Stek brødene på nederste rille i ovnen i 40 - 45 minutter. Avkjøl på rist.

Tips:

Brødene egner seg godt til frysing.

Kommentarer

Produkter i oppskriften