Oppskrift på helsebrød, foto: Synøve Dreyer kilde:

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Helsebrød

Dette brødet baker du over to dager. Det gjør at det blir ekstra saftig. Helsebrød er stappfullt av fiber og metter godt og lenge.

  • Vanskelig:

    Middels
  • Tid:

TIPS!: Brødene egner seg godt til frysing.

Slik gjør du

Dag 1:

  1. Grovhakk aprikosene. Bland i en bolle med resten av de tørre ingrediensene.

  2. Kok opp vannet og hell det over blandingen i bollen. Rør om og dekk med et håndkle. Sett dette på kjøkkenbenken natten over, slik at deigen får svelle.

Dag 2:

  1. Du trenger en langpanne som måler 22 x 32 cm. Oppskriften gir tre brød. Sett stekeovnen på 200 °C.

  2. Smuldre gjæren i en deigbolle og hell i fingervarmt vann. Rør til gjæren er oppløst.

  3. Vend i grynblandingen fra første dag og deretter smør, honning og salt.

  4. Bland i fullkornmel og siktet mel og arbeid deigen smidig. Tilsett grovhakkede nøtter mot slutten og elt deigen godt. Sett den til heving i ca. 30 minutter.

  5. Ta deigen opp på bakebordet og kan den lett med litt mel. Del den i tre store biter. Form til brød og legg i godt smurt langpanne.

  6. Pensle med smør mellom brødene slik at det er lett å ta dem fra hverandre når de er stekte. Pensle overflaten med litt vann og strø på linfrø og gryn. Sett brødene til heving i 20 - 30 minutter.

  7. Stek brødene på nederste rille i ovnen i 40 - 45 minutter. Avkjøl på rist.