Fotballeliten hyller vinnerne av årets TINE fotballskoler

Klubbene får ros av Martin Ødegaard og Maren Mjelde for innsatsen de legger ned for å skape idrettsglede og mestring blant barn og unge.

Sammen med fotballforeldre og fotballkretsene i hele landet har TINE og Norges Fotballforbund (NFF) kåret den beste fotballskolen i hver av de 18 fotballkretsene i Norge. Den gjeveste prisen av dem alle, “Norges beste TINE Fotballskole” går til klubben Askvoll og Holmedal IL fra NFF Sogn og Fjordane.

Forbildene gratulerer

De profilerte landslagskapteinene Martin Ødegaard og Maren Mjelde mener TINE Fotballskole er en viktig arena for både mestring, fellesskap og fysisk aktivitet for unge fotballspirer.

– Jeg har selv kjempegode minner fra da jeg var på TINE Fotballskole som barn. Det var fotball med venner, og et herlig sted for både fotball og det sosiale. Det er utrolig viktig at vi har så mange klubber som legger til rette for at titusenvis av barn skal få oppleve det samme nå, og det er flott å se at så mange gjør det på en veldig god måte. Jeg ønsker å gratulere alle vinnerne med velfortjent pris, sier Ødegaard.

Landslagskapteinen får støtte fra sin kapteinkollega Mjelde, som er overbevist om at TINE Fotballskole forsterker lysten til å drive med idrett.

– TINE Fotballskole bidrar til å skape gode fotballopplevelser, sosialt fellesskap og herlige minner å ta med seg videre, istemmer Mjelde.

Hard konkurranse

Fotballklubbene må innfri flere kriterier for å komme til topps i den populære kåringen. Kriteriene tar utgangspunkt i TINE og NFFs arbeid for fair play, sunt kosthold og økt jenteandel. TINE Fotballskole går i spissen for å få med flere jenter i barnefotballen. Det gode arbeidet har gitt resultater, og nå er 33 % av deltakerne på landets fotballskoler jenter. Den høye jenteandelen gjenspeiler også årets vinnere.

– At TINE Fotballskole i tillegg kan bidra til å rekruttere flere jenter til fotballen er fantastisk. Det er veldig fint at så mange klubber er bevisste på akkurat det, og alle vinnerne har virkelig fortjent det, fortsetter Mjelde som sender en velfortjent gratulasjon til vinnerne.

En suksessoppskrift for idrettsglede

Siden oppstarten i 1997 har TINE og NFF arrangert TINE Fotballskole for over 1,5 millioner barn i hele Norge. Det enorme engasjement fortsetter og fotballgleden har stått høyt i kurs blant de 65 000 barna som har deltatt i år.

– Vi er veldig takknemlige for den flotte jobben alle klubbene legger ned. Vinnerne av årets fotballskoler er gode representanter for TINE Fotballskole hvor samhold, mestringsfølelse og fysisk aktivitet står i høysete, sier generalsekretær i NFF, Pål Bjerketvedt.

TINE Fotballskole gir også inntekter til klubbenes aktivitetstilbud gjennom hele året. Over 1 milliard kroner i klubbinntekter siden oppstarten har etterlatt tydelige fotspor i barneidretten rundt om i hele Norge.

– TINE er glade for å være med å bygge idrettsglede og sørge for at barna våre har en god, lokal idrettsklubb å gå til uavhengig av hvor du bor i landet vårt. Vi vil gi honnør til alle som har gjennomført årets fotballskole og spesielt til vinnerne, sier Ann-Kristin Syversen, sponsorsjef i TINE.

Her er oversikten over vinnerne i hver krets:

Agder: Birkenes IL 
Akershus: Bjerke IL 
Buskerud: Vikersund IF 
Finnmark: Kirkenes IF 
Hordaland: Mathopen IL 
Hålogaland: Leknes FK 
Indre Østland: Nordre Land IL 
Nordland: Korgen IL 
Nordmøre og Romsdal: Malmefjorden IL 
Oslo: Røa IL 
Rogaland: Ganddal IL 
Sogn og Fjordane: Askvoll og Holmedal IL
Sunnmøre: SIF/Hessa IL
Telemark: Pors Fotball 
Troms: Skjervøy IK 
Trøndelag: Tiller IL 
Vestfold: Sandefjord BK 
Østfold: Kambo IL