Årets TINE Fotballskoler 2022

Landslagsspillerne hyller klubbene etter TINE Fotballskoles 25-årsjublieum Martin Ødegaard og Ada Hegerberg er full av lovord om TINE Fotballskole sin betydning, og hyller de 18 kretsvinnerne og landsvinner Nordre Land IL.

I år har TINE Fotballskole feiret 25-årsjubileum, og siden oppstarten har TINE og NFF arrangert fotballskolen for over 1,5 millioner barn i hele Norge. Det enorme engasjement fortsatte i 2022 og fotballgleden har stått høyt i kurs blant de 70 000 barna som har deltatt i år.

400 klubber har lagt ned en strålende innsats, og sammen med fotballforeldre og fotballkretsene i hele landet har TINE og NFF kåret den beste fotballskolen i hver av de 18 fotballkretsene i Norge. Den gjeveste prisen av dem alle, “Norges beste TINE Fotballskole” går til klubben Nordre Land IL i NFF Indre Østland.

- Dette er en stor anerkjennelse til klubben, og det arbeidet som legges ned for alle barn og unge som deltar på fotballskolen vår, sier Arne Edgar Rosenberg, styreleder i Nordre Land IL.

Han trekker frem suksesskriterier som god planlegging, strukturert gjennomføring og nok instruktører og frivillige – i tillegg til å legge til rette for lek og moro innimellom øktene. Fair play-kontrakt, bedre verktøy for å legge til rette for gode øvelser og rollen som kvalitetsklubb er andre ting klubben trekker frem.

Klikk her for å lese mer om Nordre Lands fotballskole og hvilke suksessgrep klubben har gjort.

- Vi er veldig takknemlige for den flotte jobben alle klubbene legger ned. Vinnerne av årets fotballskoler er gode representanter for TINE Fotballskole hvor samhold, mestringsfølelse og fysisk aktivitet står i høysetet. Gratulerer til alle sammen, sier generalsekretær i NFF, Karl-Petter Løken.

TINE Fotballskole gir også inntekter til klubbenes aktivitetstilbud gjennom hele året. Over en milliard kroner i klubbinntekter siden oppstarten har etterlatt tydelige fotspor i barneidretten rundt om i hele Norge.

Forbildene gratulerer

De profilerte landslagsspillerne Martin Ødegaard og Ada Hegerberg mener TINE Fotballskole er en viktig arena for unge fotballspirer.

-  Gratulerer så mye til de 18 vinnerne som årets beste TINE Fotballskole. Klubbene gjør en utrolig god jobb med å skape muligheter for barn og ungdom, og alle kan være stolte av seg selv. Jeg håper dere blir inspirert til veien videre. Peis på videre. Heia fotball og heia den neste generasjonen, sier Ada Hegerberg.

- Jobben som blir gjort med TINE Fotballskole er utrolig viktig. Det er lagt til rette for å skape gode fotballopplevelser og et sosialt fellesskap. Jeg har selv kjempegode minner fra da jeg deltok der selv som barn. Det er flott å se så mange klubber som sørger for dette på en utrolig god måte, og jeg ønsker å gratulere alle vinnerne med en velfortjent pris, sier Martin Ødegaard.

Bidrar til jenterekruttering

Det gode arbeidet TINE Fotballskole gjør for å få med flere jenter i fotballen har også gitt resultater, og nå er 34 % av deltakerne på landets fotballskoler jenter, en økning fra i fjor. Den høye jenteandelen gjenspeiler også årets vinnere. Blant annet hadde Nordre Land IL hele 44 prosent jentedeltakelse.

- At TINE Fotballskole kan bidra til å rekruttere flere jenter til fotballen er utrolig bra. Det er veldig fint at så mange klubber er bevisste på akkurat det, sier Karl-Petter Løken.

Også hos Nordre Land har det hatt fokus på dette, der de blant annet har egne jente- og guttegrupper med instruktører av samme kjønn. 

- Dette mener vi har bidratt til at flere jenter deltar på vår Tine Fotballskole, sier Stine Fremgaard i Nordre Land, som hadde 47 prosent jenteandel på årets fotballskole. 

Her er oversikten over vinnerne i hver krets:

NFF Agder: Åseral IL
NFF Akershus: Frogner IL
NFF Buskerud: IL ROS
NFF Finnmark: Honningsvåg T&IF
NFF Hordaland: Minde IL
NFF Hålogaland: Leknes FK
NFF Indre Østland: Nordre Land IL - Landsvinner
NFF Nordland: Valnesfjord IL
NFF Nordmøre og Romsdal: Åndalsnes IF
NFF Oslo: Holmen IF
NFF Rogaland: Sandved IL
NFF Sogn og Fjordane: Syril IL
NFF Sunnmøre: Aksla IL
NFF Telemark: Pors Fotball
NFF Troms: IF Fløya
NFF Trøndelag: Neset FK
NFF Vestfold: Nøtterøy IF
NFF Østfold: Kvik Halden FK