Årets TINE Fotballskoler

Ødegaard og Graham Hansen hyller TINE Fotballskole-vinnerne For første gang i historien har den beste TINE Fotballskolen i hele landet, i tillegg til i hver krets, blitt kåret. Bud IL gikk helt til topps.

Aldri før har en klubb blitt kåret til landets beste TINE Fotballskole. Nå har fotballforeldre, fotballkretser, NFF og TINE evaluert årets fotballskoler og kåret den beste i hver av de 18 fotballkretsene, i tillegg til å ha kåret landets beste.

Landslagsspillerne Martin Ødegaard og Caroline Graham Hansen hyller vinnerne og forteller om gode minner fra deres tid på TINE Fotballskole.

- Jeg husker selv at jeg var med på TINE Fotballskole som barn. Det er kjempegode minner der vi spilte fotball med venner hele dagen, og en fantastisk arena for både fotball og det sosiale. Det er godt å se at det er så mange flinke klubber rundt omkring i landet som ivaretar disse opplevelsene for barna, og jeg ønsker å gratulere alle med velfortjent pris, sier landslagsspiller Martin Ødegaard.

Glad for jenterekruttering

Kåringen er basert på TINE og NFFs hovedinnsatsområder på fotballskolen, som er jenteandel, Fair play og sunt kosthold. Helt siden fotballskolen ble etablert i 1997 har arrangørene hatt spesielt oppmerksomhet på å få med flere jenter i fotballen, og klubber over hele landet bruker fotballskolene aktivt i rekrutteringen av jentespillere og trenere til egen klubb. Dette gjenspeiler også årets vinnere.

- Det var på TINE Fotballskole det startet for meg, og et sted jeg virkelig koste meg med fotballen. Jeg har mange gode minner derfra. Det er veldig gledelig å se at deltakelsen og ikke minst jenteandelen bare øker fra år til år, og at dette bidrar til å rekruttere flere jenter til fotballen er fantastisk. Veldig fint at så mange klubber er bevisste på det. De har virkelig fortjent denne prisen, sier Caroline Graham Hansen.

I tillegg må klubbene skape sunn aktivitet gjennom godt sportslig opplegg, med smålagsspill samt øvelser uten kø, klubbene må vise at de har innarbeidede rutiner for å sikre en trivelig og fotballfaglig uke, og at trenerne er skolerte og flinke til å se barna.

Meget positive tilbakmeldinger

2020 ble naturlig nok et spesielt år, og derfor har det vært viktig for TINE og NFF å få tilbakemelding fra foreldre. Tilbakemeldingene har generelt vært meget positive, og ikke minst viktig for TINE Og NFF i arbeidet med TINE Fotballskole i årene som kommer.

- TINE Fotballskole er en fantastisk og veldig viktig arena for aktivitet og sosialt fellesskap for mange tusen barn. Mer enn noen gang ser vi hvor verdifullt dette tilbudet er, som gir alle barn mulighet til å oppleve felleskap på en trygg arena gjennom et sportslig tilbud. Vi er veldig takknemlige for den flotte jobben alle klubbene legger ned, ikke minst i år da utfordringene var større og annerledes enn tidligere. Det har blitt jobbet helt fantastisk, og det er gledelig å se på tilbakemeldingene at vi har klart dette på en trygg og god måte. Det er en glede for oss å gi en pris til 18 av de som har vært flotte eksempler på hvordan vi ønsker å gjennomføre TINE Fotballskole, sier generalsekretær Pål Bjerketvedt.

- Vi må gi sterk honnør til alle klubbene og måten de har klart å gjennomføre TINE Fotballskole i år. Resultatene viser sterk endringsvillige og høy grad av gjennomføringskraft over det ganske land. TINE Fotballskole har blitt en arena hvor mange barn legger grunnlaget for å holde seg i aktivitet også når man blir voksen, og det har kanskje vært enda viktigere i år.  Vi ønsker å si gratulerer til alle som har gjennomført og spesielt til vinnerne. Vi gleder oss til neste år og TINE og NFF er godt i gang med planleggingen allerede, avslutter Ann-Kristin Syvertsen, sponsorsjef i TINE.

 

Vinner som landets/kretsens beste i 2020 ble Bud IL, med følgende begrunnelse:

Basert på evalueringer fra foreldre, klubb og krets kåres Bud IL til Årets TINE Fotballskole i Norge. 

Klubben gjennomfører TINE Fotballskole på flott måte med god organisering. Klubben følger opp fokusområdene til NFF og TINE med minst 40% jentedeltakere og minst 50% jenter blant trenerne. Alle fikk tilbud om keeperøkt.

Fotballskolen var godt forberedt med nok voksne til stede for å kunne håndtere uforutsette eller alvorlige hendelser. Foreldrene vurderte fotballskolen til å være meget trygg hvor barna hadde det gøy og sosialt med god aktivitet.

Her er oversikten over vinnerne i hver krets:

Agder: Søgne FK
Akershus: Kløfta IL
Buskerud: Ådal IL
Finnmark: Kirkenes IL
Hordaland: Smørås IL
Hålogaland: Leknes FK
Indre Østland: Vind IL
Nordland: Sandnessjøen IL
Nordmøre Romsdal: Bud IL
Oslo: Øvrevoll Hosle
Rogaland: Ølen IL
Sogn og Fjordane: Hafslo IL
Sunnmøre: SIF/Hessa IL
Telemark: Odds Ballklubb
Troms: Svalbard Turn
Trøndelag: Tiller IL
Vestfold: Flint Fotball
Østfold: Tune IL