Årets TINE Fotballskole 2023

Syril IL er kåret til årets beste TINE Fotballskole i 2023, og får rosende ord fra landslagskapteinene

Sammen med fotballforeldre og fotballkretsene i hele landet har TINE og Norges Fotballforbund (NFF) kåret den beste TINE fotballskolen i hver av de 18 fotballkretsene i Norge. Den gjeveste prisen av dem alle, “Norges beste TINE Fotballskole” går til klubben Syril IL fra NFF Sogn og Fjordane.

- Jobben som blir gjort med TINE Fotballskole er utrolig viktig. Det er lagt til rette for å skape gode fotballopplevelser og et sosialt fellesskap, og jeg husker selv hvor gøy jeg synes det var å være med på TINE Fotballskole da jeg var liten. Det var fotballglede og vennskap, og det er flott å se hvordan dette fortsatt blir så godt tatt vare på av klubbene. Jeg ønsker å gratulere Syril IL og alle kretsvinnerne med en velfortjent pris, sier landslagskaptein Martin Ødegaard.

- For oss som en liten klubb er det stort å vinne denne tittelen. Alt blir gjort av en gjeng fantastiske frivillige som bruker utallige timer på klubber. Det å få en sånn anerkjennelse er veldig gøy, sier Syril-leder Erlend Husabø.

- Vi har gjennomført TINE Fotballskole i mange år, men de siste to årene har vi jobbet mye med å gjøre det enda litt kjekkere og enda mer gøy. Vi har mange unge, flinke instruktører og en gjeng frivillige i klubben som gjør en kjempeinnsats.. Vi hadde også besøk av fem kvinnespillere fra Sogndal, som deltok på feltet og fortalte om sin hverdag, det var også veldig populært, fortsetter han.

- Legger ned fantastisk innsats

Siden oppstarten i 1998 har TINE og NFF arrangert fotballskolen for over 1,5 millioner barn i hele Norge. Det enorme engasjement fortsatte i 2023 og fotballgleden har stått høyt i kurs blant de 70 000 barna som har deltatt i år.

- I år etter år legger klubbene ned en fantastisk innsats med TINE Fotballskole og vi er veldig takknemlig for dette. En ekstra gratulasjon til Syril IL og de 17 andre kretsvinnerne, som trekkes fortjent frem for en strålende jobb. De er gode representanter for samhold, mestringsfølelse og fysisk aktivitet, og det er viktig for alle barn og unge, sier generalsekretær Karl-Petter Løken.

TINE Fotballskole bidrar med inntekter til klubbenes aktivitetstilbud gjennom hele året. Over en milliard kroner i klubbinntekter siden oppstarten har etterlatt tydelige fotspor i barneidretten rundt om i hele Norge.

Maren Mjelde er enig med landslagskollega Ødegaard om at TINE Fotballskole er en viktig arena for unge fotballspillere.

-  Jeg vil gjerne gratulere så mye til de 18 vinnerne som årets beste TINE Fotballskole. Klubbene og alle involverte med fotballskolen gjør en utrolig god jobb med å skape aktivitet og fotballdrømmer for barn og ungdom. Det inspirerer mange unge spillere på veien videre, sier Mjelde.

Bidrar til jenterekruttering

Fotballklubbene må innfri flere kriterier for å komme til topps i den populære kåringen. Kriteriene tar utgangspunkt i TINE og NFFs arbeid for fair play, sunt kosthold og ikke minst økt jenteandel.

Det gode arbeidet TINE Fotballskole gjør for å få med flere jenter i fotballen har også gitt resultater, og nå er 32 % av deltakerne på landets fotballskoler jenter. Den høye jenteandelen gjenspeiler også årets vinnere.

- At TINE Fotballskole kan bidra til å rekruttere flere jenter til fotballen er utrolig bra. Det er veldig fint at så mange klubber er bevisste på akkurat det, sier Karl-Petter Løken.

I vinnerbegrunnelsen er det også nettopp som trekkes frem hos Syril, som hadde hele 44 prosent jentedeltakelse. I tillegg ble det gode fokuset på kosthold og en flott atmosfære og høy trivsel trukket frem.

- For oss er det veldig viktig med høy jenteandel. Vi jobber med å sikre god rekruttering på både jente- og guttesiden, og har levert veldig gode resultater på jentesiden over mange år. Det neste året skal vi jobbe tett sammen med Sogndal Fotball og Sogndal Fotball FK i "jenter vil mer"-prosjektet. Vi tror tiltak som dette er gull verdt for å rekruttere, beholde og motivere jentene, sier Husabø.

Her er oversikten over vinnerne i hver krets

NFF Agder: Lillesand Fotball
NFF Akershus: Hakadal IL
NFF Buskerud: Lier IL
NFF Finnmark: Alta IF
NFF Hordaland: Bønes IL
NFF Hålogaland: Leknes FK
NFF Indre Østland: Stange SK
NFF Nordland: Saltdalskameratene FK
NFF Nordmøre og Romsdal: Bud IL
NFF Oslo: Snarøya SK
NFF Rogaland: SK Vedavåg Karmøy
NFF Sogn og Fjordane: Syril IL
NFF Sunnmøre: SIF/Hessa IL
NFF Telemark: Fyresdal IL
NFF Troms: Tromsø IL
NFF Trøndelag: Gimse IL
NFF Vestfold: Stokke IL
NFF Østfold: Ørje IL