TINE Matcup 2023-24
Gratulerer til Bryne VGS med seieren i årets TINE Matcup! I denne artikkelen kan du lese mer om hvilken oppgave og råvarer elevene hadde tilgjengelig i TINE MatCup 23-24
I TINE MatCup 2023-2-43 fikk elevene i oppgave å lage en trerettersmiddag som skulle hylle de norske ysterne og serveres etter VM i ost.
Menyoppgaven lød som følger:
Aperitiff:
Lage en aperitiff der Sunniva® IsTe fersken er
hovedråvare og består av minst 60% av glasset.

Forrett:
Lag en gratinert løksuppe. Suppen skal gratineres med
TINE® Ekte Revet ost fire oster og serveres med nybakt bakverk og pisket TINE® Meierismør. Amerikansk servering.

Hovedrett:
Laget utbeiner 1/1 kalkun, men skal kun bruke ett bryst og ett lår i konkurransen, samt innmat.
Skrog og hals skal kokes kraft på, denne kraften skal brukes i kremet soppsaus. Hovedrett serveres med to ulike grønnsaksgarnityrer,
hvorav én er puré laget med melk og
smør. Lag en potetkake som gratineres med ost. Russisk servering.

Ostetallerken:
Kjøkkenet anretter en korrekt ostetallerken, med tre ulike oster. Servitøren presenterer disse til gjestene. Lag to garnityrer til ostene, et må være en marmelade som passer til ostene og serveres sammen med nybakt landbrød.
