
TINE MatCup 2022-23
Gratulerer til Strinda VGS med seieren i årets TINE MatCup! I denne artikkelen kan du lese mer om hvilken oppgave og råvarer elevene hadde tilgjengelig i TINE MatCup 22-23
Årets oppgave
I TINE MatCup 2022-23 fikk elevene i oppgave å lage en trerettersmiddag som skulle kunne blitt servert på en fransk bistro.
Menyoppgaven lød som følger:
APERTIF
Lage en aperitiff der Sunniva® Original Tropisk er hovedråvare. Andre varer/ingredienser finner dere på råvarelisten.
FORRETT
En vegetarrett med bakte grønnsaker og Cottage cheese, serveres med et ferskt bakverk som inneholder kesam. Alle råvarer til forretten finner dere på råvarelisten. Russisk servering.
HOVEDRETT
Hvert lag får en hel laks 2-3 som skal fileteres og tilberedes på to ulike måter. To grønnsakgarnityrer, hvorav én skal være en puré og
ett skal være sammensatt av minst to ulike grønnsaker. Saus skal være emulsjonssaus (kan ikke bruke spuma-flaske). Metningsgarnityr skal være en sprø röstipotet. Alle råvarer til hovedretten finner dere på råvarelisten. Amerikansk servering.
Laks som ikke benyttes i konkurransen gjøres skinn og benfri og pakkes klart til annen produksjon.
DESSERT/OSTEVOGN
Til ostene skal det lages en tomatchutney, en marmelade samt et bakverk som inneholder tørkede frukter og nøtter. Alle råvarer til dessert/ostevogn finner dere på råvarelisten.



