Kriterier for utvelgelse av semifinalister
Kriterier for utvelgelse, Steg1 til Semifinaler Steg 2
MENY SKRIFTLIG PRESENTASJON STEG 1
Menyen skal skrives i et forståelig menyspråk, alle obligatoriske råvarer i hver rett må kunne gjenkjennes i menyteksten.
Poeng for menypresentasjon 1-6
Porsjonsberegning av hele menyen 1-6
TOTALINTRYKK AV OPPGAVE-OPPSETTET
Totalinntrykket, førsteinntrykket av oppgaven – er alle delene av oppgaven løst (Forside, Innholdsfortegnelse, Innledning, Meny, Oppskrifter/Fremgangsmåter, Råvareliste (uten mengder), Servitøroppgave, Arbeidsplaner kokk/servitør, og porsjonsberegning)?
Er den ryddig/oversiktlig og fremstår oppgaven som forstått?
Poeng for totalinntrykk 1-6
OPPGAVE KOKK
FORRETT
Lag en kreativ appetittvekker bestående av en salt vaffel til pescetarianer.
-
- Vaffelen skal serveres med torskeloin, behandlet på en kreativ måte, som ivaretar mattrygghet og fiskens egensmak. Selve vaffelen skal inneholde TINE® Helmelk 3,5% og TINE® Meierismør. TINE® Lettrømme eller TINE® Crème Fraîche skal benyttes som en smakshever. Øvrige råvarer velges fra råvarelisten. Laget får utdelt 700g torsk.
- Retten skal porsjonsberegnes og vises i en oversiktlig tabell i innsendingsoppgaven.
- Servitør skal servere gjestene og retten serveres som en delerett.
- Obligatoriske TINE produkter: TINE® Helmelk 3,5%, TINE® Meierismør og TINE® Lettrømme eller TINE Crème Fraîche
Poeng for tydelig bruk obligatoriske varer i forretten 1-6
HOVEDRETT
En velsmakende grønnsaksrett.
-
- Hovedråvarer skal være sellerirot, østerssopp og grønnkål, som skal tilberedes med ulike tilberedningsmetoder. Metningsgarnityr som proteinkilde skal bestå av gryn, erter eller linser og meieriprodukter. Retten skal også inneholde en valgfri saus som skal lages på grønnsakkraft og et meieriprodukt.
- Hovedråvarene skal skinne i denne retter og skal IKKE minne om kjøtt av utseende, f.eks hamburger av sellerirot.
- Retten skal porsjonsberegnes og vises i en oversiktlig tabell i innsendingsoppgaven.
- Servitør skal servere gjestene og retten serveres amerikansk.
- Obligatoriske TINE råvarer: TINE® Crème Fraîche og TINE® Ekte Revet Ost 4 oster
Poeng for tydelig bruk obligatoriske varer i hovedretten 1-6
DESSERT
En norsk smaksbombe av epler og TINE® Gudbrandsdalsost.
- Desserten skal inneholde norske epler, som skal fremskaffe balanse i syre og sødme i retten, sammen med TINE® Gudbrandsdalsost. Osten skal behandles og inngå i ett eller flere elementer i retten. Desserten skal inneholde ett valgfritt kaldt element (feks krem, parfait, granité etc. (ikke iskrem eller sorbet)) og ett valgfritt varmt bakverk.
- Retten skal porsjonsberegnes og vises i en oversiktlig tabell i innsendingsoppgaven.
- Servitør skal servere gjestene og retten serveres Amerikansk og 1 valgfritt element serveres engelsk.
- Obligatoriske TINE produkter: TINE® Gudbrandsdalsost og TINE® Kremfløte
Poeng for tydelig bruk obligatoriske varer i hovedretten 1-6
OPPGAVE SERVITØR
APERITIFF
Det skal lages en kreativ (alkoholfri) drink inspirert av Fjellbekk, basert på valgfri Sunniva® IsTe UTEN sukker.
-
- Drinken skal smake kjølig, syrlig og frisk. Følgende TINE-produkter vil være tilgjengelige på råvarelisten: Sunniva® IsTe uten sukker: Fersken og Sitron, samt Noisy® med Eple/Fersken/Pære, Mango/Pasjon og Pære/sitron.
- Øvrige råvarer til aperitiff kan medbringes. Vinglass vil være tilgjengelig på konkurransearena. Om du ønsker å bruke cocktailglass kan dette medbringes.
- Det skal lages totalt 8 aperitiffer, 6 til gjester, 1 til servitørdommer og 1 til foto.
- Aperitiff skal porsjonsberegnes og vises i en oversiktlig tabell i innsendingsoppgaven
- Obligatoriske TINE produkter: Sunniva® IsTe UTEN sukker Sitron eller Sunniva® IsTe UTEN sukker Fersken
Poeng for tydelig bruk av TINE-produkter som hovedråvare 1-6
KAFFEDRIKK til dessert
-
- Servitøren skal lage «Iskaffe Latte» tilsmakt med eplesirup. Drikken skal komplementere desserten.
- Kaffedrikken skal porsjonsberegnes og vises i en oversiktlig tabell i innsendingsoppgaven.
- Det skal lages totalt 8 kaffedrikker, 6 til gjester, 1 til servitørdommer og 1 til foto.
- Obligatoriske TINE produkter: TINE® Mellommelk 2%
Poeng for tydelig bruk av TINE-produkter som hovedråvare 1-6