Kriterier for utvelgelse av semifinalister
Kriterier for utvelgelse, Steg1 til Semifinaler Steg 2
OPPGAVE KOKK
Forrett
Gratinert løksuppe. Suppen skal gratineres med TINE® Ekte Revet ost fire oster. Nybakt bakverk,
må lages i konkurransen, skal serveres med pisket TINE® Meierismør. Smøret kan smaksettes om
ønskelig med ingredienser fra råvarelisten. Amerikansk servering.
Obligatoriske TINE produkter: TINE® Ekte Revet ost fire oster og TINE® Meierismør.
Poeng for tydelig bruk obligatoriske var i forretten 1-6
Hovedrett
Laget ut beiner 1/1 kalkun, men skal kun bruke ett bryst og ett lår i konkurransen, samt innmat.
Skrog og hals skal kokes kraft på, denne kraften skal brukes i kremet soppsaus.
Hovedrett serveres med to ulike grønnsaksgarnityrer, hvorav én er puré laget med melk og
smør. Lag en potetkake som gratineres med ost. Kjøtt som ikke brukes i konkurransen skal pakkes
og merkes korrekt, og legges på kjøl. Det er vakummaskin på stedet, laget må selv
medbringe vakumposer. Russisk servering.
Obligatoriske TINE produkter:
TINE® Meierismør, TINE® Kremfløte og/ eller TINE® Lettrømme 17 %/TINE® Crème Fraîche Original, Østavind® eller Jarlsberg® Original.
Poeng for tydelig bruk obligatoriske var i hovedretten 1-6
Ostetallerken
Kjøkkenet anretter en korrekt ostetallerken, med tre ulike oster. Servitøren presenterer disse til gjestene. Lag to garnityrer til ostene, et må være en marmelade som passer til ostene og server sammen med nybakt landbrød, bakverket må lages i konkurransen.
Obligatoriske TINE produkter: se råvarelisten for hvilke oster dere kan velge.
Poeng for tydelig løst oppgave til Ostetallerken 1-6
OPPGAVE SERVITØR
Lage en aperitiff der Sunniva® Is Te fersken er hoved råvare og består av minst 60% av glasset.
Andre varer/ingredienser medbringes av hvert enkelt lag.
Poeng for tydelig bruk Is Te fersken er hoved råvare 1-6
Meny skriftlig presentasjon i Steg 1
Menyen skal skrives i et forståelig menyspråk, alle obligatoriske elementer oppgaven til hver rett må kunne gjenkjennes i menyteksten.
Poeng for meny presentasjon 1-6
Totalinntrykk av oppgave-oppsettet
Totalinntrykket, førsteinntrykket av oppgaven – er alle delene av oppgaven løst, er den ryddig/oversiktlig og fremstår oppgaven som forstått.
Poeng for totalinntrykk 1-6