Kriterier for utvelgelse av semifinalister
Kriterier for utvelgelse, Steg1 til Semifinaler Steg 2
Hovedråvare
- 1/1 standard kylling 1000-1400 gr. (Så mange man porsjonsberegner til 10 gjester)
- Hele kyllingen skal benyttes i oppgaven (bærekraftig, matsvinn)
- Kyllinglår skal brukes til forretten
- Skinnstekt kyllingbryst med vingeben til hovedretten
- Skrog og avskjær skal benyttes til kraft
OPPGAVE KOKK
FORRETT
Fylt(e) pastapute(er) med kremet saus
Lage pastadeigen, koke kraft til kremet saus, steke/koke/confitere kyllinglårene og bruke kjøttet til fyll i pastapute(r)
Amerikansk servering
Obligatoriske TINE-produkter: TINE Østavind i pastaputene, TINE H-melk eller TINE kremfløte til sausen.
Poeng for tydelig bruk obligatoriske varer i forretten 1-6
HOVEDRETT
Smørstekte kyllingbryst med skinn -vingeben, risotto og siderett
Kyllingbryst stekes med skinn og vingeben. Risotto skal lages med kyllingkraft og TINE Alpeost, (olje fra salatost kan benyttes). Siderett/salat skal ha et tydelig preg av italienske smaker og inneholde TINE Salatost (bruke oljen også)
Retten skal serveres på russisk vis, der kyllingen transjeres av servitøren.
Obligatoriske TINE-produkter: TINE Alpeost, TINE Salatost, TINE Smør
Poeng for tydelig bruk obligatoriske varer i hovedretten 1-6
DESSERT
Et cannoli-inspirert bakeverk fylt med chevrekrem og en chutney eller kompott som tilbehør.
Retten serveres amerikansk.
Obligatoriske TINE-produkter: TINE® Meierismør, Norsk Chevre Naturell Haukeli, TINE® Kremfløte, TINE Kremgo® Naturell eller TINE® Crème Fraîche Original
Poeng for tydelig bruk obligatoriske varer i hovedretten 1-6
OPPGAVE SERVITØR
APERITIFF
Lag en klassisk sitrus-spritz (à la Limoncello Spritz) med bruk av TINE-produkter som Noizy pære/sitron og Isklar sitron. Ta med egenlaget sitrussirup (vi elsker kreativitet). Andre ingredienser kan medbringes eller bestilles fra råvarelista. Det skal lages totalt 8 aperitiff (til seks gjester, en til servitørdommer og en til foto).
Poeng for tydelig bruk av TINE-produkter som hovedråvare 1-6
MENY SKRIFTELIG PRESENTASJON STEG 1
Menyen skal skrives i et forståelig menyspråk, alle obligatoriske elementer oppgaven til hver rett må kunne gjenkjennes i menyteksten.
Poeng for menypresentasjon 1-6
Porsjonsberegning av hele menyen 1-6
TOTALINTRYKK AV OPPGAVE-OPPSETTET
Totalinntrykket, førsteinntrykket av oppgaven – er alle delene av oppgaven løst, er den ryddig/oversiktlig og fremstår oppgaven som forstått.
Poeng for totalinntrykk 1-6