Oppskrift på Vinterens grønnsaksgrateng

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Vinterens grønnsaksgrateng

Grateng av de gode norske rotgrønnsakene smaker deilig. Den er enkel å lage og kan gjøres klar god tid i forveien.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

  • Steketid:

TIPS!: Skorsonnerrot (eller svartrot) kan være vanskelig å få tak i. Du kan erstatte den med persille- eller sellerirot, eventuelt kan du bruke tilsvarende mengde kålrot og gulrot.

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 225 °C.

  2. Rens og skjær løk, fenikkel, selleri, skorsonnerrot, gulrot og potet i tynne skiver. Hakk purre.

  3. Legg fenikkel i bunnen av en form. Ha så i løk, selleri, gulrot og skorsonnerrot. Krydre med salt og pepper. Legg deretter i 1/3 av potetskivene og all den hakkede purren. Fordel cottage cheese over og ha resten av potetskivene på toppen. Krydre med salt og pepper.

  4. Hell over buljong og sett formen nederst i ovnen i 15 minutter. Ta ut formen, hell på fløte og strø over ost, og stek videre. Sjekk om grønnsakene er møre etter ytterligere 35 minutter.

Lignende oppskrifter