Vinterens grønnsaksgrateng

Vinterens grønnsaksgrateng

0
61
Enkel45 min
Grateng av de gode norske rotgrønnsakene smaker deilig. Den er enkel å lage og kan gjøres klar god tid i forveien.

Ingredienser

Antall porsjoner

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 225 °C.

  2. 2

    Rens og skjær løk, fenikkel, selleri, gulrot og potet i tynne skiver. Hakk purre.

  3. 3

    Legg fenikkel i bunnen av en form. Ha så i løk, selleri og gulrot. Krydre med salt og pepper. Legg deretter i 1/3 av potetskivene og all den hakkede purren. Fordel cottage cheese over og ha resten av potetskivene på toppen. Krydre med salt og pepper.

  4. 4

    Hell over buljong og sett formen nederst i ovnen i 15 minutter. Ta ut formen, hell på fløte og strø over ost, og stek videre. Sjekk om grønnsakene er møre etter ytterligere 35 minutter.

Tips

Dryss over grovhakket basilikum før servering om du ønsker mer smak.  

Del denne oppskriften: