Oppskrift på Vinterens grønnsaksgrateng
0

Vinterens grønnsaksgrateng

(32)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Grateng av de gode norske rotgrønnsakene smaker deilig. Den er enkel å lage og kan gjøres klar god tid i forveien.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stkløk
1 stkfennikel
2 stilkselleri
3 stkskorsonerrøtter
2 stkgulrøtter
4 stkpoteter
1 stkpurre
1 teskjesalt
¼ teskjenykvernet pepper
3 desiliterTINE Cottage Cheese Original
2 desilitergrønnsaksbuljong
2 desiliterTINE Matfløte
2 desiliterJarlsberg® Revet (evt. Norvegia el. annen revet ost)

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 225 °C.
  2. Rens og skjær løk, fenikkel, selleri, skorsonnerrot, gulrot og potet i tynne skiver. Hakk purre.
  3. Legg fenikkel i bunnen av en form. Ha så i løk, selleri, gulrot og skorsonnerrot. Krydre med salt og pepper. Legg deretter i 1/3 av potetskivene og all den hakkede purren. Fordel cottage cheese over og ha resten av potetskivene på toppen. Krydre med salt og pepper.
  4. Hell over buljong og sett formen nederst i ovnen i 15 minutter. Ta ut formen, hell på fløte og strø over ost, og stek videre. Sjekk om grønnsakene er møre etter ytterligere 35 minutter.

Tips:

Skorsonnerrot (eller svartrot) kan være vanskelig å få tak i. Du kan erstatte den med persille- eller sellerirot, eventuelt kan du bruke tilsvarende mengde kålrot og gulrot.

Kommentarer

Produkter i oppskriften