Oppskrift på Urtemarinert laks med timainstekte rødbeter
0

Urtemarinert laks med timainstekte rødbeter

(14)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Her er en oppskrift på en fristende godbit fra havet. Urtemarinaden setter en god smak på den fine laksefileten.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Urtemarinert SALMA:

1 spiseskjegressløk
1 spiseskjekapers
1 spiseskjefersk ingefær
1 spiseskjefrisk timian
1 spiseskjechili
1 teskjesalt
½ teskjepepper
2 spiseskjeolivenolje
600 gramSALMA, fordelt på 4 porsjonsstykker á 150 g

Timainstekte rødbeter

350 gramrødbeter
1 spiseskjeTINE Meierismør
2 stksjalottløk, i tynne skiver
2 spiseskjefrisk timian, finhakket

Slik gjør du det

    Urtemarinert SALMA:

  1. Sett stekeovnen på 225 °C.
  2. Finhakk gressløk, kapers, ingefær, timian og chili. Bland med salt, nykvernet pepper og olje. Fordel marinaden over fiskebitene og legg i en ildfast form.
  3. Stek fisken på midterste rille ca. 15 minutter, til den er knapt mør. La den hvile et par minutter før servering.
  4. Rødbetkompott:

  5. Skjær rødbete i båter og stek i smør sammen med finhakket sjalottløk. Dryss på kapers og frisk timian.

    Tips:

    Rømme smaker godt sammen med laks og rødbeter.

Tips:

SALMA er av mange verdenskjente kokker ansett som den beste laksen i verden. Den er ferskpakket i beskyttende emballasje med ferskhetsgaranti.

Kommentarer

Produkter i oppskriften