Oppskrift på Soyamarinert og lettgrillet SALMA
0

Soyamarinert og lettgrillet SALMA

(10)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Nydelig lakserett med avokadokrem og korianderyoghurt. Passer perfekt å servere når du skal lage noe ekstra godt, for eksempel til 17. mai eller andre festligheter i løpet av våren og sommeren.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

300 gramSALMA
2 desilitersoyasaus

Avokadokrem:

1 stkavokado
1 feddhvitløk
1 spiseskjelime (juice)
2 spiseskjegod olivenolje
1 spiseskjeTINE Crème Fraîche Original
1 teskjesalt
¼ teskjepepper

Korianderyoghurt:

1 ½ desiliterTINE Yoghurt Naturell
1 båthvitløk
1 teskjeingefær
1 teskjesitronsaft
1 spiseskjekoriander
1 teskjesalt
¼ teskjepepper

Slik gjør du det

  1. Mariner fisken i soyasaus i ca. en 1/2 time. Ha litt olje i en varm panne og la fisken så vidt steke på hver side så den får en karamelisert overflate. Kutt fisken når den er avkjølt.
  2. Mos avokadoen med en gaffel eller kjør den i en blender. Finkutt hvitløken og bland den med de andre ingrediensene. Smak til med salt og pepper.
  3. Finhakk hvitløk og grovkutt koriander og ingefær. Bland med yoghurt og smak til med salt og pepper. Anrett fisken på en toast sammen med avokadokrem, korianderyoghurt og litt korianderblader.

Tips:

Når SALMA stekes eller grilles er den best medium rå, da kommer smaken ekstra godt frem. Stek laksen i ca. 2 minutter på hver side. La fisken hvile i noen minutter før den serveres.

Kommentarer

Produkter i oppskriften