Oppskrift på ovnsbakt  laks med sitrontapenade

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Ovnsbakt laks med sitrontapenade

Perfekt stekt laksefilet med moste oliven smaksatt med sennep og sitron; en såkalt tapenade.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

  • Steketid:

TIPS!: Dill- og sitronsmør smaker også godt til denne lakseretten. Det lager du ved å blande 2 ss finhakket dill og revet skall av en halv sitron i 75 g mykt smør. Nydelig!

Slik gjør du

Ovnsbakt laks:

  1. Sett ovnen på 200 °C. Legg laksen i en ildfast form. Ha på salt og pepper. Bak laksen midt i ovnen i ca. 15 minutter.

Sitrontapenade:

  1. Tapenaden kan lages lenge i forveien. Ta steinene ut av olivenene. Finhakk oliven, hvitløk, ansjos og kapers. Bland sammen med sitronskall- og saft, sennep, olje, salt og pepper. Sett tapenaden kjølig.

    Alt kan eventuelt blandes i en food processor.

Ved servering:

  1. Server ovnsbakt laks med tapenade over.

    Server gjerne retten sammen med en god risotto og pannestekte grønnsaker.

Lignende oppskrifter