Oppskrift på ovnsbakt  laks med sitrontapenade
0

Ovnsbakt laks med sitrontapenade

(4)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Perfekt stekt laksefilet med moste oliven smaksatt med sennep og sitron; en såkalt tapenade.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Ovnsbakt laks:

750 gramSALMA, eller annen skinn og benfri god laks

Sitrontapenade:

150 gramoliven, gjerne sorte og grønne
2 stkhvitløksfedd
8 stkansjosfileter
1 stksitron
1 spiseskjefransk sennep
1 spiseskjekapers
2 spiseskjeolivenolje
1 teskjesalt
¼ teskjenykvernet pepper

Slik gjør du det

    Ovnsbakt laks:

  1. Sett ovnen på 200 °C. Legg laksen i en ildfast form. Ha på salt og pepper. Bak laksen midt i ovnen i ca. 15 minutter.
  2. Sitrontapenade:

  3. Tapenaden kan lages lenge i forveien. Ta steinene ut av olivenene. Finhakk oliven, hvitløk, ansjos og kapers. Bland sammen med sitronskall- og saft, sennep, olje, salt og pepper. Sett tapenaden kjølig.

    Tips:

    Alt kan eventuelt blandes i en food processor.

  4. Ved servering:

  5. Server ovnsbakt laks med tapenade over.

    Tips:

    Server gjerne retten sammen med en god risotto og pannestekte grønnsaker.

Tips:

Dill- og sitronsmør smaker også godt til denne lakseretten. Det lager du ved å blande 2 ss finhakket dill og revet skall av en halv sitron i 75 g mykt smør. Nydelig!

Kommentarer