Oppskrift på Laks- og rekegrateng
2

Laks- og rekegrateng

(7)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En herlig ovnsrett med SALMA, reker og potetmos. Passer godt å servere på lørdagskvelden eller når du får gode venner på besøk.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

400 gramSALMA
500 gramreker (med skall)
½ stkløk
2 spiseskjeTINE Meierismør
2 desilitertørr hvitvin (evt. eplejuice)
4 desiliterTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
1 stkfiskebuljongterning
1 spiseskjeTINE Meierismør
1 spiseskjehvetemel
1 teskjesalt
¼ teskjepepper
½ desiliterdill
1 kilogrampotet (melne)
2 spiseskjeTINE Meierismør
2 ½ desiliterTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
½ teskjesalt
¼ teskjepepper

Pynt:

1 stksitron
Littdill

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovenn på 225 °C.
  2. Skjær laksen i biter og rens rekene. Stek løk i smør i en kjele. Hell i vin/eplejuice og la det koke opp. Tilsett melk og buljongterning og la det trekke.
  3. Rør sammen mykt smør og hvetemel og ha det i sausen. Legg i laks og reker. La det trekke noen minutter til laksen er knapt ferdig. Ha i salt og pepper. Rør i dillen.
  4. Skrell potetene og skjær dem i biter. Kok dem i lett saltet vann til de er møre. Hell av vannet og damp dem. Mos poteter med smøret og tilsett melken. Rør til en glatt mos og smak til med salt og pepper.
  5. Fordel potetmosen i den ildfaste formen, godt opp mot kanten. Fordel fiskegryten oppi.
  6. Stek formen i stekeovnen i ca. 15 minutter til potetmosen har fått fin farge. Pynt med sitron og dill før servering.

Tips:

Dette er en festgrateng som egner seg veldig godt å lage og servere i porsjonsformer.

Kommentarer

Produkter i oppskriften