Oppskrift på Laks med dillsaus

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Laks med dillsaus

Denne oppskriften på laks med dillsaus er enkel å lage og passer perfekt i en travel hverdag.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Dillsausen kan serveres til alle typer kjøtt.

Slik gjør du

  1. Tin laks hvis den er frossen. Del i like store filetstykker.

  2. Vask potet godt og kok møre, i 20–30 minutter.

saus:

  1. Kok opp buljong og sitron i en vid kjele. Legg i laksebiter og la det trekke ved svak varme under lokk i 5–8 minutter.

  2. Ta opp fisken og hold den varm. La buljongen koke inn ved sterk varme et par minutter, rør i matfløte og kok opp igjen.

  3. Er sausen tynn, rører du inn litt maisenna. Riv sitronskall. Hakk dill. Ha i dill og sitronskall. Smak eventuelt til med salt og pepper.

tilbehør:

  1. Kok aspargesbønner forsiktig i lettsaltet vann i ca. 2 minutter. Server laksen med poteter og lettkokte aspargesbønner.

Lignende oppskrifter