Oppskrift på Klassisk fiskegrateng
0

Klassisk fiskegrateng

(3)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Dette er en hverdagsfavoritt hos både store og små. Her lages fiskegratengen med makaroni og kremet fiskegryte-base som gjør den både barnevennlig og rask.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

100 gramsnarkokt makaroni, ukokt
1 begerNå® Klassisk Fiskegryte
400 gramhvit fisk
200 gramJarlsberg® Revet
1 spiseskjeTINE Meierismør
5 spiseskjebrødrasp

AGURKSALAT

1 stkagurk
2 spiseskjeeplesidereddik
½ teskjesukker
½ teskjesalt
½ teskjepepper

TIL SERVERING

8 stkpoteter
150 gramTINE Meierismør

Slik gjør du det

  1. Sett ovnen på 220 °C. Kok potetene møre i lettsaltet vann, ca. 20 minutter. Hell av vannet og la dampe av.
  2. Kok makaroni etter anvisning på pakken. Bland med fiskegryte-base, fisk i små biter og revet ost.

    Tips:

    Har du ferdigkokt fisk, er dette en perfekt anledning til å få brukt opp restene.

  3. Smør en ildfast form og hell i fiskeblandingen. Dryss brødrasp over og stek i ovnen til gratengen er gyllen på toppen og fisken er gjennomstekt, ca. 15 minutter.
  4. Bruk en ostehøvel og del agurken i tynne skiver. Bland med eddik, sukker, salt og pepper. Smelt smør på lav varme. Server fiskegratengen med kokte poteter, smeltet smør og agurksalat.

Tips:

Tilsett gjerne mer grønnsaker som gulrot, erter, purre eller vårløk.

Kommentarer

Produkter i oppskriften