Oppskrift på Klassisk fiskegrateng

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Klassisk fiskegrateng

Dette er en hverdagsfavoritt hos både store og små. Her lages fiskegratengen med makaroni og kremet fiskegryte-base som gjør den både barnevennlig og rask.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

  • Steketid:

TIPS!: Tilsett gjerne mer grønnsaker som gulrot, erter, purre eller vårløk.

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 220 °C. Kok potetene møre i lettsaltet vann, ca. 20 minutter. Hell av vannet og la dampe av.

  2. Kok makaroni etter anvisning på pakken. Bland med fiskegryte-base, fisk i små biter og revet ost.

    Har du ferdigkokt fisk, er dette en perfekt anledning til å få brukt opp restene.

  3. Smør en ildfast form og hell i fiskeblandingen. Dryss brødrasp over og stek i ovnen til gratengen er gyllen på toppen og fisken er gjennomstekt, ca. 15 minutter.

  4. Bruk en ostehøvel og del agurken i tynne skiver. Bland med eddik, sukker, salt og pepper. Smelt smør på lav varme. Server fiskegratengen med kokte poteter, smeltet smør og agurksalat.

Lignende oppskrifter