Oppskrift på ceviche med søtpotetmos og grillet mais
0

Ceviche med søtpotetmos og grillet mais

(10)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Det søramerikanske kjøkkenet har tatt verden med storm og en av de mest populære rettene er ceviche, «sitruskokt» fisk. Her er den friske fisken servert med klassisk søtpotetmos og grillet mais.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

1 desiliterlimesaft
¾ desiliterfiskekraft
½ stkhvitløksfedd, finhakket
½ stkrødløk, finhakket
½ stkrød chili, finhakket
400 gramseifilet uten skinn og bein, i biter
2 stkkokte maiskolbe
2 spiseskjeTINE Meierismør
2 spiseskjekoriander

Søtpotetmos

2 stksøtpoteter
2 spiseskjeTINE Meierismør
¼ teskjesalt
¼ teskjepepper

Slik gjør du det

  1. Bland limesaft og fiskekraft med finhakket og most hvitløk, finhakket rødløk og chili. Skjær fisken i små terninger og vend i limekraften. La godgjøre seg i ca. 30 minutter.

    Tips:

    Du kan bytte ut lime med sitron.

  2. Skrell og del potetene i biter. Kok møre i lettsaltet vann. Hell av vannet og mos med smør, salt og pepper.
  3. Grill maiskolbene raskt på grillen eller i en grillpanne. Skjær av maiskornene og vend med smør. Server ceviche med søtpotetmos, mais og et dryss koriander.

Tips:

Du kan lage ceviche av flere typer fisk. Laks, ørret, torsk eller kveite er gode valg. Retten passer også særdeles godt som forrett om du skal arrangere selskap.

Kommentarer

Produkter i oppskriften