Oppskrift på Cæsarsalat
3

Cæsarsalat

(34)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Cæsarsalaten er verdens mest spiste salat. Den ble første gang laget av den italienske innvandreren Cæsar Cardini i 1924.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stkromanosalat
50 gramlollo rosso-salat vasket og revet i biter

Hvitløkskrutonger

4 feddpresset hvitløksfedd
1 desiliterolivenolje
150 gramTINE Meierismør
1 ½ litergårsdagens loff (i terninger)

Cæsardressing

2 stkeggeplommer
1 spiseskjefransk sennep
2 feddhakket hvitløksfedd
1 stksitron (presset saft av)
1 teskjeworcestershiresaus
1 teskjehvitvinseddik
2 desiliterolivenolje (ekstra virgin)
4 stkhakket ansjosfileter
60 gramrevet TINE Edamer Vellagret eller parmesan (kan sløyfes)
1 spiseskjesukker (smakes til)

Dryss

1 desiliterTINE Edamer Vellagret eller parmesan

Slik gjør du det

    Hvitløkskrutonger

  1. Bland sammen hvitløk, olje og smør i en gryte. Varm opp smørblandingen til det bobler og ta så vekk fra platen. Hell smørblandingen over i en bolle og tilsett brødterninger.
  2. La brødet trekke til seg smøret før de stekes i stekepannen. Stek krutongene til de er gylne. Du kan også steke krutonger i ovnen. Sett dem da midt i ovnen på 200 °C i ca. 10 minutter.
  3. Cæsardressing

  4. Kjør eggeplommer i food processor sammen med sennep og hakket hvitløk. Tilsett sitronsaft, worcestershiresaus, hvitvinseddik og drypp deretter inn olivenolje. Først bare noen dråper, deretter litt og litt mer olje om gangen i en tynn, jevn stråle. La food processoren gå hele tiden.
  5. Tilsett ansjosfileter og eventuelt revet vellagret Edamer eller parmesan. Smak til med sukker.
  6. Ha salatsausen i en stor bolle. Legg i salatblader og vend dem forsiktig i dressingen. Dryss på ost og kvern over sort pepper. Dryss over brødkrutonger. Server gjerne skåler med ekstra dressing, ost og brødkrutonger ved siden av salaten.

Tips:

Server gjerne salaten sammen med stekt kyllingfilet i biter og eventuelt litt sprøstekt bacon. 

Kommentarer

Produkter i oppskriften