Oppskrift på Cæsarsalat

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Cæsarsalat

Cæsarsalaten er verdens mest spiste salat. Den ble første gang laget av den italienske innvandreren Cæsar Cardini i 1924.

  • Vanskelig:

    Middels
  • Tid:

TIPS!: Server gjerne salaten sammen med stekt kyllingfilet i biter og eventuelt litt sprøstekt bacon. 

Slik gjør du

Hvitløkskrutonger

  1. Bland sammen hvitløk, olje og smør i en gryte. Varm opp smørblandingen til det bobler og ta så vekk fra platen. Hell smørblandingen over i en bolle og tilsett brødterninger.

  2. La brødet trekke til seg smøret før de stekes i stekepannen. Stek krutongene til de er gylne. Du kan også steke krutonger i ovnen. Sett dem da midt i ovnen på 200 °C i ca. 10 minutter.

Cæsardressing

  1. Kjør eggeplommer i food processor sammen med sennep og hakket hvitløk. Tilsett sitronsaft, worcestershiresaus, hvitvinseddik og drypp deretter inn olivenolje. Først bare noen dråper, deretter litt og litt mer olje om gangen i en tynn, jevn stråle. La food processoren gå hele tiden.

  2. Tilsett ansjosfileter og eventuelt revet vellagret Edamer eller parmesan. Smak til med sukker.

  3. Ha salatsausen i en stor bolle. Legg i salatblader og vend dem forsiktig i dressingen. Dryss på ost og kvern over sort pepper. Dryss over brødkrutonger.
    Server gjerne skåler med ekstra dressing, ost og brødkrutonger ved siden av salaten.