Grunnoppskrift pannekaker

  Oppskrift på pannekaker, foto:

  Pannekaker er populært hos både liten og stor. Med syltetøy, sukker, bacon eller til og med brunost på. Alle har sin pannekakefavoritt. Denne pannekakeoppskriften er til 4 personer og du vil få ca 10 - 12 store og gode pannekaker (evt. 20 små).

  • Vanskelig?

   Enkel
  • Tid

  TIPS: Lag gjerne stor porsjon. Denne pannekakerøren er holdbar minst 1 uke i kjøleskapet. Røren kan fryses og senere eventuelt tines i mikrobølgeovnen.
  porsjoner

  Du trenger

  Pannekakerøre

  3 dl hvetemel
  0.5 ts salt (kan sløyfes)
  6 dl TineMelk Lett
  3 egg, helst romtemperert
  3 ss smeltet TINE Ekte Smør (ca)

  Til steking av pannekakene

  3 ss smeltet TINE Ekte Smør

  Slik gjør du

  Pannekakerøre

  1. Til denne oppskriften på pannekaker starter du med å blande mel og salt. Tilsett ca halvparten av melken og visp til du får en tykk og klumpfri røre.

  2. Smelt smøret i en kjele og la det avkjøles noe. Tilsett smøret til røren, deretter litt og litt av melken og til slutt rører du inn eggene til røren blir tynn og fin.

  La røren hvile

  1. La pannekakerøren svelle (hvile) i minst 20 minutter før du skal steke pannekakene.
   Dette er viktig for å få et godt resultat.

  Steke pannekaker

  1. Smelt litt smør i en varm stekepanne. Bruk en mugge eller øse til å helle nok røre til det såvidt dekker hele bunnen.

   For å få det jevnt fordelt, kan du dreie stekepannen rundt. Stek pannekaken i ca 1-2 minutter på hver side på middels høy varme eller til når røren har stivnet på oversiden. Vend pannekakene og stek omtrent samme tid på den andre siden.

   Legg ferdigstekte pannekaker oppå hverandre på en tallerken for å sikre at de holdes varme.

  2. Server pannekaker med sukker, syltetøy eller lønnesirup. Lager du middagspannekaker, er det godt å servere disse med f.eks. bacon eller godt kjøttfyll.

  Gi din vurdering: