Gratinerte pannekaker

    Oppskrift på Gratinerte pannekaker

    Pannekaker trenger ikke alltid serveres med syltetøy eller sukker. Dette er oppskriften på skikkelige middagspannekaker fylt med spinat og skinke og gratinert med Jarlsberg i stekeovnen (bildet avviker fra oppskriften). Smakfult og mettende middag, som store og små setter prispå.

    • Vanskelig?

      Enkel
    • Tid

    TIPS: Dette er en stor porsjon pannekakerøre, så det som blir til overs kan gjerne fryses ned. Ferdigstekte pannekaker kan også fint fryses.
    porsjoner

    Du trenger

    Pannekakerøre

    3 dl hvetemel
    0.5 ts salt
    6 dl TineMelk Hel eller annen type melk
    3 egg
    3 ss smeltet TINE Ekte Smør

    Til steking

    5 ss smeltet TINE Ekte Smør

    Fyll til middagspannekaker

    200 g kjøttpålegg (skinke, kalkun e.l.)
    1 pakke frossen spinat
    2 hvitløksfedd
    1 ss TINE Ekte Smør
    1 ts salt
    0.25 ts revet muskat

    På toppen:

    2 dl Jarlsberg® Revet

    Slik gjør du

    1. Forvarm stekeovnen til 250 °C.

    2. For å lage pannekaker, starter du med å blande mel og salt. Tilsett halvparten av melken og visp til du får en glatt røre. Tilsett resten av melken blandet med egg og det smeltede smøret. La røren stå og svelle (hvile urørt) i minst 20 før du steker pannekakene.

    3. Stek pannekakene i en varm stekepanne med smør og hold dem varme ved å legge dem mellom to tallerker.

    4. Tin spinaten og kryst ut vannet. Rens og finhakk hvitløken. Skjær kjøttet i små biter. Fres hvitløken i smør i stekepannen. Rør i kjøtt og spinat, og smak godt til med salt og muskat.

    5. Fordel spinatrøren på 8 pannekaker og rull dem sammen. Legg dem i en ildfast form. Strø ost på toppen. Gratiner i ovnen til de har fått farge, ca. 10 minutter.

    Gi din vurdering: