Oppskrift på Byggrynsgrøt

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Byggrynsgrøt

Denne oppskriften på byggrynsgrøt er veldig enkel å lage, men husk at grynene må legges i kaldt vann kvelden før.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Server gjerne denne byggrynsgrøten med kanel, honning og blåbær.

Slik gjør du

Grøt

  1. La byggryn ligge i rikelig med kaldt vann natten over. Hell av det overflødige vannet.

  2. Ha melk, byggryn og salt i en kjele og kok opp under omrøring. La grøten småkoke i 25 - 30 minutter til byggrynene er møre. Tilsett havregryn og la det småkoke i ytterligere tre minutter. Smak til grøten med salt. Kanel og honning kan en tilsette i grøten, eller la de som skal spise velge mengde selv.

Tilbehør

  1. Server kald melk eller yoghurt til. Friske eller rørte bær, eller eventuelt syltetøy smaker også godt til denne grøten.