Byggrynsgrøt

(72)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Denne oppskriften på byggrynsgrøt er veldig enkel å lage, men husk at grynene må legges i kaldt vann kvelden før.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Grøt

2 desiliterbyggryn (legges i kaldt vann kvelden før)
1 literTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett eller eventuelt helmelk
½ teskjesalt
2 desiliterlettkokt havregryn
1 teskjemalt kanel
2 spiseskjehonning (kan sløyfes)

Tilbehør

Tinemelk® Lettmelk 1,2 % fett eller yoghurt
friske eller rørte bær, ev. syltetøy

Slik gjør du det

    Grøt

  1. La byggryn ligge i rikelig med kaldt vann natten over. Hell av det overflødige vannet.
  2. Ha melk, byggryn og salt i en kjele og kok opp under omrøring. La grøten småkoke i 25 - 30 minutter til byggrynene er møre. Tilsett havregryn og la det småkoke i ytterligere tre minutter. Smak til grøten med salt. Kanel og honning kan en tilsette i grøten, eller la de som skal spise velge mengde selv.
  3. Tilbehør

  4. Server kald melk eller yoghurt til. Friske eller rørte bær, eller eventuelt syltetøy smaker også godt til denne grøten.

Tips:

Server gjerne denne byggrynsgrøten med kanel, honning og blåbær.

Kommentarer

Produkter i oppskriften