Oppskrift på Barnas beste julegrøt
6
Godkjent av bestemor

Barnas beste julegrøt

(26)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Tradisjonell risengrynsgrøt med sukker, kanel og smørøye smaker ikke bare godt til jul. Det er også fin lørdagsmat.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

1 ½ desiliterrisgryn
4 desilitervann
1 teskjevaniljesukker
1 literTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
1 teskjesalt

Tilbehør:

4 spiseskjeTINE Meierismør
4 spiseskjesukker
4 teskjemalt kanel
6 desiliterferdigblandet solbærsaft

Slik gjør du det

  1. Kok risgryn i vann i ca. 10 minutter.
  2. Ha i vaniljesukker og spe ut risengrynsgrøten med melk. Kok videre til grøten er passe tykk. Smak til med salt.

    Tips:

    I stedet for vaniljesukker kan du legge i en vaniljestang som du fjerner før servering.

  3. Server risgrøten med smørøye, sukker og kanel, og et glass god rød saft til.

Bestemortips:

Hvis du har mer risengrynsgrøt igjen, ta vare på restene og lag deilig riskrem neste dag.

Kommentarer

Produkter i oppskriften