Oppskrift på Pølser i slåbrok
0

Pølser i slåbrok

(22)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Fristende appetittvekkere servert på tapas-bordet, i cocktailselskapet eller kanskje som kosemat. Små cocktailpølser som er bakt inn i luftig gjærdeig.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Gjærdeig:

½ pakkegjær
100 gramTINE Meierismør (smeltet)
2 desiliterTinemelk® Økologisk Lettmelk 1,2 % fett
1 stkegg
1 teskjesalt
7 desiliterhvetemel (ca.)

Fyll:

40 stkcocktailpølser (ca.)
3 spiseskjesennep
100 gramcheddar (evt. Jarlsberg)

Pensling og dryss:

1 stksammenvispet egg
3 spiseskjerevet cheddar

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 220 °C. Oppskriften gir ca. 40 pølser.
  2. Smelt smøret og hell i melken. Rør gjæren ut med litt av den lunkne væsken i en bolle. Rør inn sammenvispet egg. Tilsett salt og mel. La deigen heve til dobbel størrelse.
  3. Kjevle ut gjærdeigen til et rektangel, smør på sennep og del deigemnet opp i små kvadratiske ruter, 2 x 2 cm. Legg en pølse på hver deigbit og rull sammen. Legg pølsebitene på en smurt stekeplate med skjøten ned. Etterheves i 15 minutter.
  4. Pensle med sammenvispet egg og dryss på revet ost. Stek pølsebitene midt i ovnen til de er gyllenbrune, i ca. 10 - 15 minutter.

Kommentarer

Produkter i oppskriften