Oppskrift på Luksusvafler
2

Luksusvafler

(18)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Vafler er ikke bare godt med søtt oppå. Du kan også bruke dem til kanapéer og servere som forrett, som her med avocado og rognkjeksrogn.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Hjemmelaget vaffelrøre:

2 stkegg
1 desilitersukker
100 gramTINE Meierismør
1 teskjebakepulver
1 teskjevaniljesukker
½ teskjekardemomme
3 desiliterTINE Kulturmjølk eller annen syrnet melk
5 ½ desiliterhvetemel

Topping:

2 stkavokado
200 gramrognkjeksrogn
2 desiliterTINE Lettrømme 18 %
1 stkrødløk
3 spiseskjehakket gressløk
1 stksitron

Slik gjør du det

    Hjemmelaget vaffelrøre:

  1. Pisk egg og sukker lett. Smelt smør. Bland vekselvis inn bakepulver, vaniljesukker, kardemomme, kulturmelk, hvetemel og smeltet smør. Rør alt til en jevn vaffelrøre.
  2. Stek vafler i varmt vaffeljern med litt smør. Avkjøl og del vaflene i hjerter.
  3. Topping:

  4. Del hver avocado i to, ta ut steinen og skjær den i skiver eller biter.
  5. Fordel avokado, litt rognkjeksrogn, en klatt rømme og finhakket rødløk på hvert vaffelhjerte. Pynt med gressløk og eventuelt sitron.

Tips:

Har du ikke vaffeljern? Du kan også steke lapper ved å ta 1-2 ss vaffelrøre i en varm stekepanne, gjerne med litt smeltet smør i, og steke på begge sider.

Kommentarer

Produkter i oppskriften