Oppskrift på blåbær og bringebærpai, foto: Synøve Dreyer kilde:

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Blåbær- og bringebærpai

Pai med bær og krem er alltid en vinner. Kjøp ferdig paideig dersom du vil gjøre det ekstra enkelt. Denne oppskriften på en nydelig dessertpai med blåbær og bringebær gir ca 10 biter.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Ønsker du andre bær istedenfor eller i tillegg til blåbær og bringebær, kan du benytte skogsbær, bjørnebær, solbær, rips eller andre bær som er i sesong.

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 175 °C og finn fram en paiform i 24 cm i diameter.

Paideig

  1. Begynn med paideigen. Skjær smøret i biter. Bland smør, mel og brunt sukker for hånd eller i food processor. Tilsett kaldt vann og arbeid deigen raskt sammen.

  2. Trykk deigen ut i paiform og sett formen kjølig i ca 30 minutter.

  3. Pensle paibunnen med sammenpisket egg og forstek paien midt i ovnen ved 175 °C i 15 minutter.

Paifyllet

  1. Bland brunt sukker og potetmel. Tilsett bærene og rør rundt. Hell blandingen i paiformen og stek videre i 15-20 minutter.

Servering

  1. Avkjøl og server den nydelige og lunkne paien sammen med is eller pisket krem.