Oppskrift på Krydderkake
12
Godkjent av bestemor

Krydderkake

(63)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Ekstra saftig og god krydderkake med rømme. Den holder seg godt i kjøleskapet, og kan bakes i god tid før jul.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

2 brødformer à 1 liter

Ingredienser

150 gramTINE Meierismør
3 stkegg
275 gramsukker
3 desiliterTINE Lettrømme 18 %
200 gramhvetemel
2 teskjebakepulver
2 teskjeingefær
2 teskjekanel
2 teskjenellik
125 gramkorinter eller rosiner
2 spiseskjeTINE Meierismør til formene

Slik gjør du det

  1. Til denne krydderkaken trenger du 2 brødformer à 1 liter. Sett stekeovnen på 175 °C.
  2. Smelt smøret og avkjøl. Visp egg og sukker til eggedosis. Tilsett rømme og det avkjølte smøret. Sikt sammen hvetemel, bakepulver, ingefær, kanel og nellik, og bland i sammen med korintene eller rosinene.
  3. Smelt smør, og pensle formene med smør. Fordel røren i formene, og stek kakene i ca. 1 time. Stikk en kakepinne midt i kakene. Hvis pinnen er tørr, er kakene ferdige.

    Tips:

    Pakk kakene inn i folie og legg dem kjølig. Kakene kan ligge lenge, og blir bare og bedre ved lagring. Kaken kan også fryses.

Bestemortips:

En formkake er en flott gave å gi bort til jul. Pakk den pent inn, og gi til en bekjent som ikke baker selv.

Kommentarer

Produkter i oppskriften