Oppskrift på Krydderkake

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Krydderkake

Ekstra saftig og god krydderkake med rømme. Den holder seg godt i kjøleskapet, og kan bakes i god tid før jul.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

  • Steketid:

  • Du trenger:

    2 brødformer à 1 liter
TIPS!: En formkake er en flott gave å gi bort til jul. Pakk den pent inn, og gi til en bekjent som ikke baker selv.

Slik gjør du

  1. Til denne krydderkaken trenger du 2 brødformer à 1 liter. Sett stekeovnen på 175 °C.

  2. Smelt smøret og avkjøl. Visp egg og sukker til eggedosis. Tilsett rømme og det avkjølte smøret. Sikt sammen hvetemel, bakepulver, ingefær, kanel og nellik, og bland i sammen med korintene eller rosinene.

  3. Smelt smør, og pensle formene med smør. Fordel røren i formene, og stek kakene i ca. 1 time. Stikk en kakepinne midt i kakene. Hvis pinnen er tørr, er kakene ferdige.

    Pakk kakene inn i folie og legg dem kjølig. Kakene kan ligge lenge, og blir bare og bedre ved lagring.