Oppskrift på Eggelikør
77
Godkjent av bestemor

Eggelikør

(140)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Det er gøy å kunne servere hjemmelaget eggelikør eller gi det bort i gave. Eggelikør kan drikkes som den er, eller serveres over iskrem. Denne oppskriften gir ca. 1 liter god likør.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

6 desiliterTINE Kaffefløte (evt. blande 3 dl TINE kremfløte med 3 dl TineMelk hel)
300 gramsukker
5 stkeggeplommer
1 spiseskjevaniljesukker
3 ½ desilitervodka (evt. 60 % sprit)

Slik gjør du det

  1. Kok opp fløte og sukker på middels varme. Visp sammen eggeplomme og vaniljesukker i en egen bolle. Bland inn litt etter litt av den varme kaffefløten i eggeblandingen.
  2. Hell alt tilbake i kjelen og sett det forsiktig over varmen. Rør jevnlig til det tykner litt. Sil blandingen før den avkjøles. Ha i spriten når den er litt avkjølt.
  3. Fordel likøren i passende flasker. Likøren tykner når den står kald og flasken bør ristes før servering.

Bestemortips:

Hell eggelikør på fine flasker og tegn en pen etikett, så har du en hyggelig gave å gi bort til venner og familie.

Kommentarer

Produkter i oppskriften