Semulepudding med rød saus

(71)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Oppskrift på en dessertklassiker fra gamledager. I motsetning til hverdags var det bare til søndagsdesserten man kunne unne seg egg i semulepuddingen.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Semulepudding

1 literTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
1 ¼ desilitersemulegryn
2 spiseskjesukker
1 stkegg
3 stkmandeldråper
1 teskjesukker

Rød saus

1 stkPiano Bringebærsaus

Eller lag din egen rød saus

½ desilitersterk saft og vann (bringebær eller solbærsaft)
1 spiseskjesukker (kan sløyfes)
1 spiseskjepotetmel
3 spiseskjekaldt vann

Slik gjør du det

    Semulepudding

  1. Bland kald melk og semulegryn i en kjele og rør til det koker. La grøten småkoke i ca. 15 minutter til grynene er møre.
  2. Visp sammen sukker og egg i en bolle. Hell litt varm grøt i bollen under stadig røring. Hell eggeblandingen tilbake i grøtkjelen og gi alt et raskt oppkok under røring. Smak puddingen til med mandeldråper.
  3. Hell puddingen i en glassbolle. Dryss gjerne på litt sukker, slik at det ikke dannes snerk oppå. La stå på et kaldt sted til den har stivnet.
  4. Hjemmelaget rød saus

  5. Bland saft og vann slik at det smaker godt, gjerne litt sterkt. Kok opp blandingen med sukker, om ønskelig, i en kjele.
  6. Rør sammen potetmel og vann til en jevning. Trekk kjelen fra platen når den har kokt opp og tilsett potetmeljevningen i en tynn stråle mens du rører. Sausen skal være jevn og fyldig og ikke for tykk.
  7. La igjen blandingen får et raskt oppkok.
  8. Server sausen godt avkjølt eller server puddingen med ferdiglaget Piano Bringebærsaus.

Bestemortips:

Semule er laget av hvete. Hvis du har glutenallergi, kan polentagryn brukes som alternativ. De er laget av mais.

Kommentarer

Produkter i oppskriften