Tilslørte bondepiker

(279)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Klassisk gjenganger på dessertbordet er denne knasende gode desserter bestående av flere lag med eplemos, krem og kavring.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

Porsjonsglass

Ingredienser

Eplemos

7 stkepler, eller ferdig eplemos
1 desilitersukker
½ desilitervann

Brødmiks

3 spiseskjeTINE Meierismør
4 desiliterknust kavringer (evt. småkaker el. tørt brød)
3 spiseskjesukker
½ teskjemalt kanel

3 desiliterTINE Kremfløte
1 teskjevaniljesukker

Pynt

4 stksitronmelisseblader

Slik gjør du det

    Eplemos

  1. Skrell epler, og kutt i biter. Ha eplebiter, sukker og vann i en kjele og kok til eplene er møre og begynner å bli mos. Avkjøl mosen.
  2. Brødmiks

  3. Smelt smør i varm stekepanne. Bland sammen kavring/brødsmuler med sukker og kanel, og stek det gyllent og sprøtt, 3-5 minutter. Avkjøl.

    Tips:

    Du kan fint bruke knuste søt kjeks eller pepperkaker i stedet for brødmiks.

  4. Tilslørte bondepiker

  5. Pisk fløte og vaniljesukker til luftig krem. Anrett eplemos, krem og smuler lagvis i en dessertbolle eller porsjonsglass.

Tips:

Du kan lage den litt mer utradisjonnele varianten "Søkkrike bypiker" ved å bytte ut brødsmulene med karamelliserte mandler/nøtter og kremfløten med pisket seterrømme med vaniljesukker. Utrolig godt det også!

Kommentarer

Produkter i oppskriften