Laster
Laster
Oppskrift på sjokoladefondant

Sjokoladefondant

Sjokoladefondant

Det er ikke rart at sjokoladefondant er manges dessertfavoritt! Her er oppskrift på sjokoladefondant, som skal være så herlig rå i midten at sjokoladen renner litt ut når du setter skjeen i den. Det er derfor viktig at du er nøye med steketemperatur og steketid. Får du til det, er det lite som smaker bedre. Nydelig!

 
Antall porsjoner: 4 porsjoner-+
Tidsforbruk: 45 min45 minTidsbruk
Vanskelighetsgrad: MediumMediumVanskelighetsgrad

Ingredienser

Ingredienser

Tips

Du kan gjøre sjokoladefondantene ferdig til steking i god tid før servering. Så kan du for eksempel sette dem i en forvarmet stekeovn mens hovedretten spises.
Vi har blitt tipset om at du til og med også fryse ned ferdig røre i porsjoner, men husk da å tine dem helt opp før du skal steke dem, slik at du lettere har kontroll med stekeresultatet!

Produkter i oppskriften

Slik gjør du

Slik gjør du
  • 1
    Til denne oppskriften på sjokoladefondant, trenger du porsjonsformer (4 - 5 stk). Forvarm stekeovnen til 220 °C.
     
  • 2
    Del sjokoladen i biter. Smelt smør og slå det over sjokoladen. La stå 2 - 3 minutter til sjokoladen har smeltet. Rør smør og sjokolade lett sammen.
     
  • 3
    Visp deretter egg og sukker lett og tilsett sjokoladeblandingen. Pisk kraftig til en jevn røre. Sikt over melet og rør det forsiktig inn.
     
  • 4
    Smør formene og fyll dem ¾ fulle. Sett dem på bakeplaten og stek ca. 8 - 10 minutter, nederst i ovnen. NB! Steketiden kan variere i forhold til type ovn, så test gjerne med én først.
     
  • 5
    La gjerne de deilige sjokoladefondantene få avkjøle seg i formene ca fem minutter før du hvelver dem forsiktig ut på tallerkener.
     
  • 6
    Pynt med friske bær og server med vispet lett dessertfløte (eventuelt iskrem). Dryss gjerne litt melis over. Når du setter skjeen inn skal myk, herlig sjokolade flyte ut og skaper garantert smil om munnen hos alle gjestene.
     
Kommenter denne oppskriften

Kommentarer fra andre

Din vurdering

Gi oss din vurdering av denne oppskriften.

Oppskriften har 0 stemmer.

 
 
 
Laster
Laster