Oppskrift på Miniburgere med Norvegia

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Hjemmelagde hamburgerbrød og èn loff

Lag en stor porsjon med gjærdeig og form til ca 20 små hamburgerbrød til miniburgere (se oppskrift nederst på siden) og én fletteloff. Hjemmelaget loff er ypperlig å servere ved siden av suppe, salat eller ferske reker.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!

Du kan selvsagt også lage disse hamburgerne litt større slik at de passer også til "normalt" store hamburgere (se oppskrifter nederst på siden).

Oppskrift på miniburgere med Norvegia

Slik gjør du

  1. I denne oppskriften på hjemmelagde hamburgerbrød (og en loff), starter du med å smelte smøret i en kjele. Dra så kjelen fra varmen og ha i melk. Blandingen skal være lunken, ca 37 °C.

  2. Smuldre gjæren i en bolle og hell over væsken. Rør til gjæren er oppløst.

  3. Tilsett salt og sammalt hvete, fin og mesteparten av hvetemelet. Rør deigen grundig sammen slik at den blir glatt og smidig. Hell på litt og litt av melet helt til du har en deig som ikke klisser. Elt deigen godt.

  4. La deigen heve i ca 30 minutter

  5. Sett på stekeovnen til 200 °C.

Små hamburgerbrød

  1. Del deigen i to og form halvparten til ca. 20 små boller (eller færre og større dersom de er til normalt store hamburgere).

  2. Legg hamburgerbrødene på bakepapir på stekeplate og sett dem lunt dekket med plast, ca. 15 minutter.

  3. Pensle med melk og dryss på litt sesamfrø før steking. Stek hamburgerbrødene midt i ovnen i ca 15 minutter. Avkjøl på rist.

Fletteloff

  1. Del den andre halvparten i tre, trill lange pølser og lag en flette.

  2. dryss på litt sesamfrø før steking. Avkjøles på rist.
    Del den andre halvparten i tre, trill lange pølser og lag en flette. Legg fletteloffen på bakepairkledd stekeplate og etterhev under plast på lunt sted i 20-30 minutter.

  3. Pensle loffen med litt sammenvispet egg, dryss på ulike frø og stek midt i ovnen i ca 20 minutter. Avkjøl på rist.