Gulrotbrød

(97)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Saftig og godt brød med gulrot og solsikkekjerner. Brødet holder seg saftig lenge og smaker godt i nistepakken. Nybakt med brunost og smør er det en delikatesse.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

1 pakkegjær
5 desiliterTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
2 teskjesalt
2 stkgulrøtter (finrevet)
12 desilitergrovbakstmel

Pensling og dryss:

1 stksammenvispet egg
2 spiseskjesolsikkekjerner

Slik gjør du det

  1. Smuldre gjæren i bakebollen og varm melken til den er lunken (37°C). Hell melken over gjæren og rør til den er oppløst. Tilsett det øvrige, hold igjen litt av melet slik at deigen ikke blir for fast. Arbeid kraftig slik at den kjennes smidig og god.
  2. Hev deigen under plast på et lunt sted ca. 30 minutter. Ha deigen på melet bord og del den i to emner. Form dem til brød. Legg dem på bakepapir på stekeplate, dekk til og la dem heve ca. 20 minutter.
  3. Pensle med egg og strø på solsikkekjerner og eventuelt litt urtesalt. Stek brødene i 15 – 20 minutter på 225 °C. Avkjøl på rist. Brødene egner seg godt for frysing.

Tips:

Du kan også bytte ut solsikkekjernene med sesamfrø.

Kommentarer

Produkter i oppskriften